<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen-selskap kjøper nok et skip – får 50 prosent rabatt

Standard Supply sikrer seg for andre dag på rad et nytt skip. Denne gang en norskbygd PSV.

    Publisert 28. juni 2022 kl. 08.30
    Oppdatert 28. juni 2022 klokken 09.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 207 ord
    Foto: Iván Kverme

     

    Som en del av sin vekststrategi kjøper Standard Supply nå nok et plattformforsyningsfartøy (PSV), «Standard Defender». Prislappen er på 204 millioner kroner, opplyses det i en børsmelding.

    Selskapet sikrer seg 90 prosent eierskap i det Vard-bygde skipet, mens de resterende 10 prosentene eies av andre. Det kostet tilbake i 2019 cirka 300 millioner kroner å bygge skipet.

    Mandag denne uken meldte selskapet at de hadde kjøpt PSVen «Highland Duke» til 65 prosents rabatt.

    Finansiering

    For å gjøre det mulig for Standard Supply å vokse har Standard ETC, som eier cirka 70 prosent av Standard Supply, arrangert en rullerende kredittfasilitet på 20 millioner dollar med en margin på 5 prosent, et forhåndsgebyr på 0,75 prosent og løpetid til 31. desember 2023.

    – Vi fortsetter å se etter vekstmuligheter og tror disse oppkjøpene representerer attraktive inngangspunkter med tanke på sterk underliggende inntjening og henholdsvis cirka 65 og 50 prosents rabatt på gjenskaffelseskostnaden, sier styreleder i Standard ETC, Martin Nes, i en kommentar.

    Etter dagens kjøp består Standard Supply-flåten av ni PSV-er. Fem av disse inngår i Northern Supply-flåten, der selskapet eier 51 prosent.

    – Å gi finansiell fleksibilitet vil tillate Standard Supply å utnytte sine ekspansjonsmuligheter inn i denne oppgangssyklusen for oljeservicefartøy, sier Nes.

    Standard Supply er ventet notert ved Euronext Growth på eller rundt 22. juli i år.