Kristin Halvorsen innrømmer at skatt er skadelig

Majoriteten av beskatningen er skadelig. Det innrømmer finansminister Kristin Halvorsen.

Publisert 21. mai 2007 kl. 07.26
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 118 ord
Finansdepartementet anslår at 80-85 prosent av skatteinntektene kommer fra vridende skatter. Her gir hver skattekrone 20 øre i samfunnsøkonomisk tap. Finansdepartementet anslår at 80-85 prosent av skatteinntektene kommer fra vridende skatter. Her gir hver skattekrone 20 øre i samfunnsøkonomisk tap. - Finansminister Kristin Halvorsen bekrefter at hver skattekrone koster samfunnet 20 øre i effektivitetstap. Jeg forventer derfor at hun legger inn dette effektivitetstapet i sine fremtidige budsjetter, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter til Finansavisen.Finansavisen ba fredag Finansdepartementet om å fordele skatteprovenyet på vridende, ikke-vridende og effektivitetsskapende skatter. Svaret viser at de aller fleste skattekroner i Norge gir et klart samfunnsøkonomisk tap. Det er særlig områder som miljø-, energi-, alkohol- og tobakksavgifter hvor avgiftene gir en klar effektivitetsgevinst.