<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter høyreekstrem «gerilja» står bak angrep i Tyskland

Tyske sikkerhetsmyndigheter frykter at en høyreekstrem «geriljagruppe» ledet av en lokalpolitiker står bak en rekke angrep i byen Nauen den siste tiden.

Publisert 5. mars 2016 kl. 10.37
Oppdatert 5. mars 2016 klokken 10.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord

I ett av angrepene ble et treningssenter som skulle brukes som midlertidig husvære for flyktninger brent ned. Ingen kom til skade, men myndighetene regner det som det verste brannangrepet mot en flyktningbolig i delstaten på 20 år.Tirsdag ble en lokal politiker fra Det nasjonaldemokratiske partiet (NPD) pågrepet og siktet for å ha inngått et kriminelt forbund med mål om å angripe migranter og utlendinger, ifølge påtalemyndigheten i delstaten Brandenburg.– Man får inntrykk av at en slags «høyreradikal bygerilja» har vært aktiv i Nauen det siste året, sier delstatens innenriksminister Karl-Heinz Schröter. Gruppen mistenkes også for å ha tent på bilen til en polsk mann, for å ha stormet inn på et kommunestyremøte og for hærverk mot kontoret til et parti på den politiske venstresiden.Samme dag som den 29 år gamle politikeren Maik Schneider ble pågrepet, innledet Tysklands høyeste domstol en høring for å vurdere om partiet skal forbys. Landets delstater mener partiet har en rasistisk og antisemittisk linje.Det siste året har det vært en økning i angrep fra høyreradikale. Nyhetsbyrået AP har fått tak i en oversikt som viser at det var 1.029 angrep mot flyktningboliger i fjor, mot 199 året før. Ifølge myndighetene ble de fleste av disse angrepene utført av personer med forbindelser til grupper på ytterste høyre fløy.