1.400 operasjoner avlyst under streiken

Ifølge Statens helsetilsyn har sykehusstreiken ført til totalt 10.241 utsatte polikliniske konsultasjoner, 1.463 utsatte operasjoner og 496 fristbrudd.

Leger under en operasjon - Foto: AP
Politikk

Allerede natt til onsdag var legene tilbake på jobb, men det er mye som skal tas igjen etter streiken, som har vart siden 7. september. 628 ansatte ved 15 sykehus har vært i streik.Tillitsvalgte i Akademikerne Helse flere steder i landet er skuffet etter at arbeidsminister Anniken Hauglie (H) tirsdag avsluttet norgeshistoriens lengste sykehusstreik.– Streiken har ført til svært mange utsatte konsultasjoner, behandlinger og undersøkelser, sa hun tirsdag.– Tvungen lønnsnemnd løser ingenting. Dette vil medføre at kampen blir flyttet inn på sykehusene, og vi får en massiv uro og tillitskrise på sykehusene de neste årene, sier Geir Arne Sunde, som er foretakstillitsvalgt i Legeforeningen i Helse Bergen til NRK.Økt bevissthetFrøyland forklarer tillitskrisen i sykehusene slik: – Når man ikke kan stole på at man blir ivaretatt i vaktsystemet sitt, og ikke stoler på at 60 timers uker blir forvaltet på en god måte, så påvirker det arbeidsforholdet.Han mener uansett ikke at streiken har vært forgjeves.– Den har skapt en bevissthet hos svært mange om hvor viktig kollektivt vern er, og dette gir oss drahjelp når vi skal inn til Rikslønnsnemnda. De har helt sikkert fått med seg det som nærmest er et folkekrav om kollektive avtaler, sier Frøyland.

sykehusstreik
Nyheter
Samfunn
Politikk