<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nav-saker på stedet hvil – over 70 trygdesaker stilles i bero

Etter at Høyesterett ba Efta-domstolen om en avklaring om oppholdskravet i Nav-saken, har Riksadvokaten bestemt at over 70 trygdesaker stilles i bero.

    Publisert 6. juli 2020 kl. 20.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 130 ord
    VENTER PÅ RÅD: Riksadvokaten har bestemt at over 70 trygdesaker stilles i bero (Illustrasjonsfoto) Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

    I april ble det kjent at Høyesterett i forbindelse med behandlingen av en trygdesak har spurt Efta-domstolen til råds om lovligheten av det norske oppholdskravet både før og etter juni 2012, da EUs nye trygdeforordning trådte i kraft.

    Setteriksadvokat Henry John Mæland skriver i et brev statsadvokatene og politimestrene at beslutningen om å spørre Efta til råds får store konsekvenser for påtalemyndighetens videre arbeid med sakene, melder Bergens Tidende.

    – Alle relevante saker må som utgangspunkt stilles i bero på det stadiet de nå befinner seg inntil det foreligger en avklarende avgjørelse i Høyesterett, heter det i brevet.

    Dette omfatter også saker som er henvist til ny domstolsbehandling av Gjenopptakelseskommisjonen.

    Det er ventet at den rådgivende uttalelsen fra Efta-domstolen og den avklarende avgjørelsen fra Høyesterett vil være klar om mellom ni og tolv måneder.

    (©NTB)