Sævik kjøper hotell i Geiranger

Per Sævik ligger ikke på latsiden i sin reiselivssatsing. Nå har han kjøpt hotell i turistmagneten Geiranger.

SÆVIK-HOTELL: Familien Sævik i Fosnavåg har kjøpt Geiranger Hotell. Foto: Havila Hotels

Denne uken kjøpte Per Sævik seg opp i Fjord1 og varslet en økt satsing på reiseliv og en mulig sammenslåing med Havila Kystruten.

Hoteller ser definitivt ut til å være en del av denne satsingen.

Fredag ble det kjent at Havila Hotels, et datterselskap av Sævik-familiens Havila Holding, har kjøpt Hotell Geiranger.

Selger er familien Haldorsen, som har drevet hotellet i 30 år.

Fire hoteller

Dermed eier Havila Hotels fire hoteller.

Fra før er Havila Hotels eier av Hotel Ivar Aasen i Ørsta, Havila Hotel Raftevold i Hornindal i tillegg til 45 prosents eier av Thon Hotel Fosnavåg.

Reiselivssjef Gunther Dahler i Havila Hotels sier at de tar over et hotell som både har god lønnsomhet og markedsposisjon. Han peker samtidig på at de med de fire hotellene på nordvestlandet nå er godt etablert innenfor det mest attraktive området i Reiseliv-Norge.

– Det er også det området som har størst potensial i årene fremover, og med hotell i Geiranger har vi fått på plass en viktig brikke i reiselivssatsingen som Havila har både på land og sjø, sier han i en kommentar.

På sikt er målet å utvide driften og forlenge sesongen i begge ender for hotellet.

– Styrker reiselivsakse

Det er Per Sæviks datter Hege Sævik Rabben, som sitter i Havila Holding-styret, som blir styreleder i hotellet.

EIERSKIFTE: Dagens eiere, Tore Sævil Haldorsen (f.v.) og Maud Haldorsen, overlater Geiranger Hotell til styreleder Hege Sævik Rabben og reiselivssjef Gunther Dahler i Havila Hotels. Foto: Havila Hotels

– Det er ikke ofte man får sjansen til å ta over et veldrevet hotell med en sunn økonomi, som i tillegg ligger midt i et turistmål som Geiranger, sier hun.

Hun peker på at de fra før har en god reiselivsakse mellom Fosnavåg, Ørsta og Hornindal, der de kan tilby fjell, fjord og fjære.

– Med kjøpet av hotellet i Geiranger styrker vi denne aksen, og vi forventer å oppnå gode synergier mellom hotellene, noe som vil være positivt både for de besøkende og hotelldriften.

Flere reiselivsaktiviteter

Sævik har allerede reiselivsaktiviteter i Fjord1, blant annet selskapet The Fjords, som tilbyr fjordcruise med miljøvennlige båter.

Ikke minst har Fjord1 etablert et reiselivsselskap med Vy. Selskapet Vy Fjord1 Reiseliv eier 74 prosent av aksjene i Fjord Tours, som tilbyr pakketurer over hele landet.

I tillegg bygger Sævik-familien opp Havila Kystruten, som skal drive fire kystruteskip langs norskekysten fra 2021. Mandag varslet Havila Holding en mulig konsolidering av Fjord1 og Havila Kystruten.