<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Setter romturisme på pause: Selger aksjer for 5 milliarder

Richard Branson selger i romturisme for å ta vare på sine andre selskaper.

    Publisert 12. mai 2020 kl. 15.30
    Oppdatert 12. mai 2020 klokken 15.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    TVILER: Richard Branson selger en fjerdedel av aksjene sine i Virgin Galactic. Foto: Dreamstime

    Virgin-gründer Richard Branson forbededer seg på å selge aksjer til en verdi av over 500 millioner dollar i Virgin Galactic romturisme, ifølge dokumenter fra selskapet.

    «Virgin skal bruke alle midler til å støtte sine bedrifter som har med reise og ferie å gjøre», skriver selskapet i meldingen.

    Branson vurderer følgelig å selge 25 millioner, eller 22 prosent, av sine aksjer i Virgin Galactic. Aksjene er verdsatt til i overkant av 500 millioner dollar, eller 5,1 milliarder kroner.

    Romturisme i slutten av 2020

    Branson lanserte Virgin Galactic og skulle etter planen fly passasjerer til kanten av verdensrommet allerede mot slutten av 2020.

    Slik ser det ikke ut til at det blir.

    600 passasjerer hadde imidlertid allerede kjøpt billetter til de 90 minutters romturene i 2020. Billettene gikk for rundt 200.000-250.000 dollar per person.

    Aksjen stuper

    Virgin Galactic-aksjen hadde en eventyraktig start på året og økte med rakettfart fram til midten av februar. På topp var aksjen verdt 37,35 dollar. I dag står aksje i 19,40 dollar, opp 0,6 prosent.

    Virgin Group fokuserer på ferier, opplevelser og reiser, og har naturligvis blitt lamslått av coronakrisen. Luftfarten har blitt rammet spesielt hardt, og Branson meldte i forrige måned at selskapene Virgin Atlantic og Virgin Australia ville trenge støtte fra myndighetene for å klare seg.

    OPP OG NED: Aksjen gikk som en rakett før coronakrisen, men så snudde det brått. Foto: Skjermdump / Infront