<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Et steg tilbake fra kanten av stupet

Fra 15. juli får turister fra flere land i Europa komme til Norge. – Dette er et steg tilbake fra kanten av stupet, ifølge direktøren i NHO Reiseliv.

Publisert 10. juli 2020
Oppdatert 10. juli 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
ENORM BETYDNING: Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv gleder seg over nye reiseråd. Foto: Iván Kverme

– Denne åpningen vil bety enormt mye for norsk reiseliv. Å ta imot gjester fra land som Nederland, Italia, Spania og særlig Tyskland kan gi muligheter for bookinger også etter at nordmenn drar hjem fra fellesferie, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold.

Ifølge tall fra SSB fra sommeren 2019, er det flest europeiske gjester som kommer til Norge fra landene Tyskland, Nederland, Sverige, Frankrike, Storbritannia, Danmark, Spania og Italia. Tyskere sto for hele 1,5 millioner av disse overnattingene.

Øverst på reiselivsnæringens ønskeliste når det gjelder ferieåpning for nordmenn og reisende til Norge, har nettopp vært Tyskland og Hellas.

NHO Reiseliv etterlyser at regjeringen nå øker markedsføringsmidler til Innovasjon Norge, som et ledd i å bygge opp igjen reiselivet

– Det er helt nødvendig å fylle på kassa til Innovasjon Norge, slik at vi kan markedsføre reiselivet opp mot viktige land som Tyskland. Vi er i en eksepsjonell situasjon, og regjeringen må være fremoverlente med disse midlene, sier Krohn Devold.

– Fortsatt kritisk for mange

Virke er også glade for at det nå åpnes for turister inn i Norge, men understreker at situasjonen fremdeles er kritisk for mange norske reisevirksomheter.

Det er 170.000 arbeidsplasser i norsk reiseliv, ifølge Virke. Tyske og nederlandske turister står for en stor del av inntektsgrunnlaget.

− Nå håper vi mange europeere vil nyte sommeren under gode smittevernrutiner i Norge, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Han understreker at situasjonen fremdeles er kritisk og uforutsigbar for mange reiselivsvirksomheter.

– Derfor trenger vi å få på plass en forlenging av kompensasjonsordningen utover august og utviding av permitteringsperioden til 52 uker.

(©NTB)