Coronavirus påvist hos ansatt på Ullevål sykehus

Ullevål sykehus har påvist det nye coronaviruset hos en av sine ansatte. Vedkommende var på jobb på øyeavdelingen mandag og tirsdag.

BEKREFTER: Adm. direktør for Oslo universitetssykehus, Bjørn Atle Bjørnbeth (i midten), kunne fredag kveld bekrefte at en av deres ansatte er blitt smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix

– Vi vil informere om at vi nå i ettermiddag har påvist coronavirus hos en av våre ansatte. Den ansatte jobber på øyeavdelingen og har vært på jobb mandag og tirsdag denne uken, opplyser adm. direktør for Oslo universitetssykehus, Bjørn Atle Bjørnbeth, på en pressekonferanse.

I forbindelse med dette har sykehuset iverksatt såkalt grønn beredskap.

– Grunnen til det er at vi trenger å omdisponere ressurser og personell for å drive informasjon og oppsporing av pasienter som har vært på øyeavdelingen mandag og tirsdag denne uken, sier Bjørnbeth.

På ferie i Nord-Italia

Den ansatte som er smittet, hadde nylig vært på ferie i Nord-Italia, og Bjørnbeth sier at de er sikre på at vedkommende ble smittet der.

Den smittede har lette luftveisplager, men har ikke hatt behov for behandling på sykehus, sier han.

Ullevål sykehus hasteinnkalte til en pressekonferanse kl. 18.45 fredag kveld.

Frem til fredag ettermiddag var fem nordmenn bekreftet smittet av coronaviruset, men nå er altså tallet steget til seks.