<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cruiseskip ankommet Bodø – testing starter onsdag morgen

Cruiseskipet SeaDream 1 la natt til onsdag til kai i Bodø. Alt mannskap skal testes for covid-19 etter at en tidligere passasjer fikk påvist coronasmitte.

Publisert 5. aug. 2020
Oppdatert 5. aug. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
CRUISESKIP: Seadream 1 eid av Seadream Yacht Club. Foto: NTB Scanpix

Ifølge Avisa Nordland ankom skipet Bodø rundt klokka to.

SeaDream bekrefter i en pressemelding at en gjest fra Danmark fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til hjemlandet.

– Gjesten har vært om bord i SeaDream 1 og reiste hjem til Danmark fra Tromsø 2. august. Vi håper selvsagt at det ikke er noe covid-19 om bord, heter det i pressemeldingen. Det var Aftenposten som omtalte saken først.

Bodø kommune opplyser at det tidlig onsdag vil settes i gang omfattende testing av 85 besetningsmedlemmer på cruiseskipet.

– Verken mannskap eller passasjerer får lov til å gå i land og blir holdt om bord i skipet. Dette er en situasjon vi tar på høyeste alvor, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap).

Testingen av mannskapet ventes å ta tre timer, og prøvene skal deretter analyseres ved Nordlandssykehuset. Svarene kommer trolig onsdag kveld.

Alle de 123 passasjerene på den nåværende seilasen ble satt i isolasjon på sine lugarer da saken ble kjent.

(©NTB)