<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EAT spiser mer enn de får inn

Gunhild Stordalens ideelle initiativ går 200.000 kroner i minus, mot fjorårets underskudd på 2,8 milloner kroner. 

    Publisert 24. okt. 2020 kl. 16.14
    Oppdatert 25. okt. 2020 klokken 13.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 130 ord
    EAT: Gunhild Stordalen under presentasjonen av en ny EAT-rapport i 2019. Foto: NTB Scanpix

    EAT Foundation ble lansert i 2016 og springer ut i fra EAT initiativet som ble grunnlagt av Stordalen og Stockhom Resilience Center under paraplyen til Stordalen Foundation i 2013.

    EAT er et globalt initiativ som knytter sammen mat, helse og bærekraft på tvers av vitenskap, business og politikk. Visjonen til stiftelsen er å endre det globale matsystemet til å på en bærekraftig måte kunne fø en frisk befolkning på ni milliarder mennesker innen midten av dette århundre, opplyses det på hjemmesiden til EAT.

    Initiativet økte inntektene med 6 millioner kroner i 2019, sammenlignet med fjoråret. 26,5 millioner av inntektene stammer fra gaver og donasjoner, ifølge selskapets årsregnskap. EAT brukte 30,2 millioner kroner av inntektene på donasjoner, forskning og gaver. Dette tilsvarer drøyt en million kroner mer enn i 2018. 

    EAT Foundation

     
    (Mill. kr) 2019 2018
    Driftsinntekter 35,2 29,8
    Driftsresultat −0,2 −2,8
    Kilde: Brønnøysundsregistrene