<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betydelig skredfare flere steder i landet

Det er mandag betydelig skredfare flere steder i Norge. NVE sendte nylig ut et nytt farevarsel om betydelig snøskredfare i Hallingdal.

Publisert 11. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
BARE ØVELSE: Fra en skredøvelse på Finse i 2019. Foto: NTB

– Unngå ferdsel i skredterreng! Snøskred av betydelig størrelse kan fjernutløses fra slakt terreng, heter det NVEs farevarsel for Hallingdal mandag morgen.

Der slår de fast at det i leområder der det er mulig å ferdes på ski, er det sannsynlig at en enkelt skiløper løser ut snøskred.

– Skredproblemet er fokksnøflak i leområder som ligger på svakt lag av kantkorn. Sprekker og drønn i snødekket er faretegn som må tas på alvor. Fravær av faretegn betyr ikke at snøen er stabil, skriver NVE.

Det er fra før sendt ut farevarsel på høyeste nivå, altså stor, for Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag mandag. I tillegg er det betydelig skredfare langs finnmarkskysten, i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Salten, Svartisen, Helgeland, Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger.

I flesteparten av disse områdene vedvarer skredfaren til tirsdag.

(©NTB)