<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frankrike tror på økt vinproduksjon

Frankrike forventer at vinproduksjonen vil øke til tross for potensielle skjær i sjøen.

    Publisert 9. aug. 2022 kl. 13.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    Bordeaux Bordeaux / CIVB

    På grunn av frost var vinproduksjonen lavere enn normalt i 2021. Tirsdag sier den franske landbruksministeren at vinproduksjonen forventes å komme tilbake til vanlige nivåer ved utgangen at 2022.

    Det estimeres at total vinproduksjonen vil øke med 13 til 21 prosent til mellom 42,6 og 45,6 millioner hektoliter. En hektoliter tilsvarer 100 liter, eller 133 standard flasker med vin. 

    Bedre vær

    Mesteparten av vinproduserende områder i Frankrike har opplevd bedre vær i år enn i fjor, med unntak av noen sørvestlige områder som har blitt truffet av frost. 

    – Under disse forholdene ser vi en økning i produksjon i samtlige områder sammenliknet med i fjor, med unntak av Charente, skriver ministeren ifølge Reuters.

    Med unntak av de nåværende forholdene ser ministeren noen skjær i sjøen.

    – På den andre siden har tørr jord som følge av hetebølger gjort situasjonen mer usikker, og det er mulig at dette vil sette en stopper for oppgangen.

    Tørke

    Den franske landbrukssektoren, som er den største i EU, har gjennom sommeren meldt om tørke flere steder i landet i takt med flere hetebølger. 

    Eksempelvis har produksjonen i Bordeaux blitt sterkt påvirket av tørken, og produksjonen ser ut til å falle under det femårige gjennomsnittet. På den andre siden har Champagne-regionen hatt et godt år, med hjelp fra rein i juni og lite vindrepende bakterier.