<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riksrevisjonen: Mange statlige toppsjefer har fortsatt høy lønnsvekst

Topplederne i 20 av 40 statlige selskaper har de siste årene hatt en høyere lønnsvekst enn arbeidstakere ellers, viser en ny rapport fra Riksrevisjonen.

Publisert 1. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
GRANSKER LØNNSVEKST: Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Foto: NTB

– Vi merker oss at mange daglige ledere fortsatt har betydelig lønnsvekst. Forventningene til moderasjon er tydelige, og styrene og eiere i statlige selskaper må ta dette innover seg, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Riksrevisjonen la torsdag fram en undersøkelse som viser at de daglige lederne i 20 av 40 heleide statlige selskaper mellom 2018 og 2021 har hatt en gjennomsnittlig årlig lønnsvekst over lønnsveksten ellers i samfunnet.

– Lønnen skal være konkurransedyktig for å sikre nødvendig kompetanse, men ikke lønnsledende sammenlignet med tilsvarende selskaper, sier Schjøtt-Pedersen.

Samtidig hadde 22 av 40 styreledere og 23 av 40 styrer en større gjennomsnittlig årlig økning i godtgjørelsene enn den alminnelige lønnsveksten.

(©NTB)