Heftig guiding fra Okeanis

Okeanis Eco Tankers har i første kvartal dekket inn 49 prosent av antall skipsdøgn for rederiets fire VLCC-er som går i spotmarkedet. Snittraten er på heftige 121.000 dollar dagen

HØYE RATER: Tankskipene til Okeanis er sluttet på svært så solide ratenivåer i første kvartal. Foto: Okeanis Eco Tankers

Spotinntjeningen i tankmarkedet har til tider vært skyhøy i 2020 og det greske rederiet Okeanis Eco Tankers ser ut til å ha truffet svært godt både i VLCC-, suezmax- og aframax-markedet. 

I begynnelsen av januar skrev Finansavisen at rederiet ifølge meglere var i ferd med å leie ut nybygget «Nissos Anafi» for rundt 124.000 dollar pr. dag. Det er imidlertid ikke bare «Nissos Anafi», som har blitt leid ut på rater på disse nivåene. I går opplyste selskapet at de i første kvartal har dekket inn 49 prosent av antall skipsdøgn for rederiets fire VLCC-er som går i spotmarkedet. Snittraten er helt oppe i 121.000 dollar dagen. For Suezmax-ene, der rederiet har dekket inn 72 prosent av dagene, er snittraten på pene 79.700 dollar dagen, mens aframax-ene har oppnådd en gjennomsnittsrate på 70.700 dollar dagen.

«Vi ser på guidingen som sterk sammenlignet med det generelle markedet og den illustrerer hvor høye rater det er mulig å oppnå for moderne skip med scrubbere,» skriver Arctic Securities i en Okeanis-oppdatering onsdag.

Stort overskudd

Det greske rederiet guidet i går også for fjerde kvartal i 2019. Da oppnådde VLCC-ene snittrater på rett i underkant av 64.000 dollar dagen, mens ratene på suezmax-ene lå på 62.000 dollar dagen. Rater på disse nivåene betyr ifølge Okeanis at rederiet vil få et overskudd på mellom 16 og 17 millioner dollar i første kvartal.

Oslo Børs noterte Okeanis Eco Tankers var i går ettermiddag opp en snau prosent til 111 kroner. Aksjen har steget med 71 prosent i løpet av det seneste året og rederiet er nå verdsatt til rett i overkant av 3,6 milliarder kroner

Okeanis har en flåte på åtte VLCC-er, fire suezmax-ere og tre aframax-ere.