<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trøim-rederi har fått siste av åtte gigantskip

Gigantskipet på 208.000 dødvekttonn starter straks kontrakt med Glencore-eid selskap.

Publisert 16. juni 2020 kl. 12.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
FØRST UT: «Bulk Sandefjord» var det første av 2020 Bulkers' åtte newcastlemax-nybygg. Tor Olav Trøim vokste selv opp i Sandefjord. Foto: 2020 Bulkers

Tor Olav Trøims tørrlastrederi 2020 Bulkers har tatt levering av «Bulk Santos», fremgår det av en børsmelding.

Fartøyet er det siste av tilsammen åtte newcastlemax-nybygg på 208.000 dødvekttonn hver som rederiet har bestilt fra New Times Shipyard i Kina.

Torsdag starter fartøyet en indeksbundet befraktningsavtale på 35 til 37 måneder med det Glencore-eide selskapet ST Shipping.

2020 Bulkers påpeker at den indeksbundne raten innebærer en betydelig premium sammenlignet med hva som er tilfelle for standard capesize. På toppen kommer dessuten en ekstra inntjening knyttet til drivstoffbesparelsene fra bruken av scrubber.

Rater dekker kostnader

Rederiet opplyser at det vil fokusere på sikker og pålitelig drift av flåten nå som investeringsprogrammet er sluttført.

2020 Bulkers har seks fartøyer i drift til en gjennomsnittlig fast dagrate på cirka 19.100 dollar ut inneværende år. Raten ventes å dekke budsjetterte administrative og driftsmessige kostnader samt lånebetjening for hele flåten på åtte newcastlemaxer.

De to øvrige fartøyene har indeksbundet inntjening.

Hele flåten på åtte newcastlemaxer er utstyrt med scrubbere. Fire av disse vil generere ekstra inntjening for selskapet med sin bruk av scrubbere, opplyser rederiet.

Det var Tor Olav Trøim og hans selskap Magni Partners i London som høsten 2017 tok initiativet til etableringen av 2020 Bulkers. Trøim er i dag største aksjonær.

Glencore er et av verdens største selskaper innen råvarehandel.

Tirsdag ettermiddag stiger 2020 Bulkers-aksjen på Oslo Børs. Like før klokken 13 er den opp 5,4 prosent til 54,80 kroner. Den er imidlertid ned 37 prosent siden årsskiftet.