Pareto tar opp dekning av utbyttemaskin

Meglerhuset mener det er rikelig rom for utbytter. Et rom som vokste seg enda større i går.

Publisert 10. sep. 2020 kl. 09.26
Oppdatert 10. sep. 2020 klokken 10.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
MER UTBYTTE I VENTE: Fra ADS Crude Carriers og styreleder Bjørn Tore Larsen. Foto: Iván Kverme

Pareto Securities tar opp dekning på ADS Crude Carriers ADSC-ME med kjøpsanbefaling og kursmål 20 kroner, går det ifølge TDN Direkt frem av en rapport torsdag.

Meglerhuset viser til at rederiet drifter den eldste flåten i gruppen av sammenlignbare selskapet, men at skipene ble kjøpt billig og siden etterinstallert med såkalte scrubbere.

Scrubberne kostet 12 millioner dollar å installere og ved utgangen av andre kvartal var 68 prosent av denne investeringen tjent inn.

Det som begeistrer Pareto-analytikerne er ifølge nyhetsbyrået lav kontant breakeven og et «rikelig rom for utbyttebetalinger».

Rikelig rom for utbytte

Og dette rommet har vokst seg enda større etter at rederiet i går kunne fortelle markedet om en intensjonsavtale om å selge VLCC-en ADS Stratus til en ikke-navngitt aktør for 25,5 millioner dollar, tilsvarende rundt 232 millioner kroner.

– Strategien vår er at all fri cashflow skal til aksjonærene, så vi har ingen andre planer med pengene, sa styreleder Bjørn Tore Larsen til Finansavisen onsdag.

Forutsatt nedbetaling av skipets gjeld på rundt 10 millioner dollar, peker dette mot 15,5 millioner dollar, eller i overkant av 140 millioner kroner til aksjonærene.

Dette tilsvarer seks kroner per aksje. 

Markedet reagerte med å sende ADS-aksjen opp over 20 prosent (2,80 kroner) på Merkur Market i går, og aksjen er uendret på 16,65 kroner i tidlig handel torsdag.

Pareto ser dermed en oppside på rundt 20 prosent fra dagens nivåer.