<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus tar frem slakterkniven i tank

ABG Sundal Collier ser skjær i sjøen for tankmarkedet, og nedgraderer Hunter Group, DHT Holdings og Okeanis Eco Tankers.

    Publisert 1. feb. 2021 kl. 09.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord
    SELG: ABG Sundal Collier er skeptiske til tankmarkedet og har en salgsanbefaling på Frontline.  Foto: Frontline Management

                

    I en analyse fra fredag kommer det frem at ABG Sundal Collier ser tre utfordringer for tank. Det første er at Opec+ mer eller mindre mikrostyrer markedet som reduserer volatiliteten for oljeprisen. Det andre er forventninger om at oljelagrene vil falle gjennom året og backwardation i oljeprisene, skriver TDN Direkt.

    Ifølge TDN Direkt ser ABG global iljehandel på samme nivåer som i 2018-2019, og meglerhuset mener at den eneste måten å balansere markedet på er å skrape skip. 

    Hunter Group blir nedgradert fra kjøp til hold, samtidig som at kursmålet blir satt ned til 3,8 kroner pr. aksje, fra tidlig 6 kroner. 

    Okeanis Eco Tankers blir også satt ned til hold fra en tidligere kjøpsanbefaling, og kursmålet blir kuttet med 50 kroner, til 65 kroner pr. aksje.  

    Mens DHT Holdings også mottar en hold-anbefaling hvor det tidligere ble ropt kjøp, og  kursmålet er blitt satt ned fra 9 dollar til 6 dollar pr. aksje. 

    Ifølge TDN Direkt holder ABG på sin salgsanbefaling av Frontline, med et kursmål på 40 kroner. pr. aksje.