<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utnyttet spinnvill uke i tørrlast

Publisert 22. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
DOBLING: 2015-bygde «SBI Capoeira», som nylig ble kjøpt av Star Bulk Carriers, tjener solide 19.000 dollar pr. dag det neste halve året. Raten er nesten dobbelt så høy som i forrige seksmåneders periode. Foto: Shipspotting

Markedet for mellomstore tørrlastskip fortsatte til de høyeste nivåene på mer enn ti år i forrige uke, til tross for den kinesiske nyttårsfeiringen.

Økt aktivitet i Kina ,blant annet med stor etterspørsel etter kull og korn, bidro til at panamax-ratene passerte 20.000 dollar dagen for første gang siden 2010, ifølge Clarksons Platou.

Star Bulk Carriers utnyttet momentet til å dekke et skip i seks måneder til 19.000 dollar pr. dag, rapporterer VesselsValue. Det er det dobbelte av skipets forrige kontrakt.

«SBI Capoeira» var ett av syv skip Star Bulk nylig kjøpte fra Eneti - tidligere Scorpio Bulkers - som nå har fem skip igjen å selge før tørrlast-exiten er fullført.