<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shippingselskap snur til overskudd

Oppsving i fraktrater og skipsverdier sender Hong Kong-baserte Jinhui mot overskudd i både andre kvartal og første halvår.

Publisert 9. aug. 2021 kl. 13.31
Oppdatert 9. aug. 2021 klokken 15.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
HELOMVENDING: Fra store tap i første halvår i fjor, går Hong Kong-rederiet Jinhui nå mot overskudd i første halvår i år, hjulpet av oppgang i både rater og skipsverdier. Foto: Jinhui

 

Tørrlastrederiet Jinhui Shipping and Transportation kommer med regnskapet for andre kvartal tirsdag 17. august, men allerede nå varsler det Hong Kong-baserte, Oslo Børs-noterte rederiet at det blir langt bedre tall enn i fjor.

Rederiet venter nå å bokføre et positivt resultat etter skatt for både andre kvartal og hele første halvår i år, basert på foreløpige beregninger.

Til sammenligning tapte Jinhui Shipping and Transportation 5,3 millioner dollar etter skatt i andre kvartal 2020, mens samlet resultat etter skatt for første halvår i fjor var negativt på 23,7 millioner dollar, eller mer enn 200 millioner kroner.

Resultatvarselet utløste real kursoppgang i Jinhui-aksjen mandag. På det høyeste var den oppe i 10,80 kroner, det høyeste på mer enn en måned.

Rater og reversering

Kraftig oppsving i fraktratene samt en reversering av tidligere nedskrivninger av skipsverdier trekkes frem som årsaker til resultatutviklingen.

Rederiet viser til at tørrlastmarkedet har slått kraftig tilbake i første halvår i år, som har presset både rater og skipsverdier oppover.

Selskapet understreker imidlertid at det fortsatt er i prosessen med å forberede og sluttføre regnskapet for andre kvartal og første halvår i år, og dessuten at selskapets revisor ikke har sett på tallene ennå.