Danske Bank høyner kursmålet i Mowi

Analytiker Knut Ivar Bakken ser enda større oppside etter dagens oppdatering.

HØYNER I MOWI: Danske Bank-analytiker Knut Ivar Bakken ser enda større oppside. Foto: NTB
Sjømat

Mowi  skrev i en børsmelding torsdag morgen om et operasjonelt driftsresultat på opptil 80 millioner euro i tredje kvartal, 11 millioner bedre enn hva analytikerne hadde sett for seg i forkant, ifølge TDN Direkt.

Oppdateringen blir tatt godt imot av analytikerne.

I Handelsbanken peker Kjetil Lye på bedre marginer i Norge. Han reagerer med å heve estimatene 2-3 prosent, og gjentar sin kjøpsanbefaling med kursmål 200 kroner.

Det samme gjør Danske Bank Markets og analytiker Knut Ivar Bakken, som ifølge nyhetsbyrået også jekker opp kursmålet fra 208 til 212 kroner på bakgrunn av høyere inntektsestimater.

«Vi mener dette er rett tidspunkt å kjøpe Mowi på ettersom vi forventer at prisene gradvis vil forbedre seg fra november og desember», skriver meglerhuset.

Danske Bank ser ifølge TDN Direkt for seg en laksepris på 61,50 kroner kiloen neste år, på forventninger om relativt lav tilbudsvekst på 3,5 prosent og innhenting i etterspørselen.

Mowi står i 167,70 kroner på Oslo Børs torsdag ettermiddag, og Danske Bank ser dermed en oppside i aksjen på 26-27 prosent fra dagens nivåer.

mowi
lakseprisen
knut ivar bakken
danske bank markets
kjetil lye
handelsbanken
Nyheter
Sjømat
Børs