<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det har rett og slett vært en ganske pussig uke

Bransjefolk melder om ny og mye usikkerhet i Europa på grunn av nye coronatiltak.

Publisert 17. okt. 2020
Oppdatert 17. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
DYKKET NED IGJEN: Lakseprisene snudde onsdag ettermiddag, ifølge bransjeaktører Intrafish har vært i kontakt med. Foto: Bloomberg

Lakseprisen har snudd ned etter en frisk start på uken. Nedturen startet onsdag ettermiddag, og laksen ble før helgen handlet på omtrent samme nivå som for en uke siden, melder TDN Direkt og viser til Intrafish.

En eksportør bransjeavisen har vært i kontakt med, sier det er mye usikkerhet igjen på det europeiske markedet. Ikke bare er det mye fisk, det er også innført strengere tiltak i forbindelse med coronapandemien.

– Tidligere i uken hadde vi en overraskende oppgang, men den er helt forduftet nå, sier eksportøren til Intrafish, og antyder prisnedgang på mellom 1 og 2 kroner fra forrige uke.

Virus i fokus

Også en annen eksportør bransjeavisen viser til, merket at prisene snudde sent onsdag:

– Det har rett og slett vært en ganske pussig uke, sier vedkommende.

Lakseprisene

Kilo Kr pr. kilo
3–4 37–40
4–5 39–42
5–6 41–43
6+ 46–48*

*Levert Gardermoen.

Kilde: TDN Direkt/IntraFish

– Europa sliter igjen med corona. Nederland og Frankrike er to av landene hvor de strammer inn igjen, sier en tredje eksportør til bransjeavisen.

Coronatiltak på kontinentet trekkes også frem av en utenlandsk innkjøper det vises til:

– Covid skaper igjen stor usikkerhet.

– Det strammer seg skikkelig til i flere land, blant annet i Frankrike, hvor mange av de største byene nå innfører portforbud, sier innkjøperen til Intrafish, og tilføyer at også Tyskland er krevende for tiden.

Forventninger om lav tilbudsvekst gjør forøvrig at Danske Bank ser for seg en laksepris på 61,50 kroner pr. kilo neste år.

Meglerhuset øyner også en innhenting på etterspørselssiden.