<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan bli priset til opp mot 5,8 milliarder

Lakseserviceselskapet Frøy vil på børs innen kort tid.

Publisert 18. mars 2021
Oppdatert 18. mars 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
FRØY: Har i dag en flåte på 19 brønnbåter, 70 servicefartøyer og fire fraktefartøyer, men venter levering av flere fartøy de kommende årene. Foto: Frøy gruppen

NTS

NTS-datter Frøy har nå besluttet å lansere børsnoteringen, og forventer torsdag å sende inn en søknad om notering av aksjene på Oslo Børs, opplyses det i en melding.

Før emisjonen prises Frøy til mellom 4,26 og 4,75 milliarder kroner, mens prisingen etter utstedelsen av de nye aksjene vil ligge på mellom 5,26 og 5,75 milliarder.

16,4 mill. nye aksjer

Selskapet skal i forbindelse med børsnoteringen hente inn cirka 1 milliard kroner gjennom utstedelse av opptil 16,4 millioner nye aksjer. 

Kursintervallet indikeres til mellom 61 til 68 kroner pr. aksje.

En rekke ledende ansatte og styremedlemmer i Frøy og NTS ønsker å sikre seg aksjer, deriblant Frøy-sjef Helge Gåsø og leder for marked og utvikling i Frøy, Anders Gåsø, samt finansdirektør i Frøy Arne Rødsjø.

I tillegg til emisjonen vil NTS selge 16,4 millioner Frøy-aksjer til eksisterende aksjonærer.

Bokbygging-prosessen starter torsdag 18. mars kl. 09, og vil vare til torsdag 25. mars kl. 16.30.

Synliggjør verdier

Frøy har i dag en flåte på 19 brønnbåter, 70 servicefartøyer og fire fraktefartøyer, og venter seks nye brønnbåter og åtte nye servicebåter levert i 2021, 2022 og 2023.

– Vi synes utsiktene ser veldig bra ut og tror på sterk vekst i den tradisjonelle oppdrettsnæringen på tross av det satses mye på landbasert oppdrett rundt om kring i verden, sa Frøy-sjef Helge Gåsø til Finansavisen for to uker siden.

Han fortalte da at bakgrunnen for en børsnotering er å synliggjøre Frøy-verdiene i NTS. 

– I tillegg vil en børsnotering gi oss bedre kapitaltilgang, noe som er viktig for å realisere våre vekstambisjoner, sa Gåsø.