<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OL-vinner inngår ny avtale

Sjømatrådet og hekkeløper Karsten Warholm inngår en toårig samarbeidsavtale.

Publisert 26. nov. 2021
Oppdatert 26. nov. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
SAMARBEID: Norges sjømatråd og Carsten Warholm inngår nytt samarbeid. Her ved adm. direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd, Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes. Foto: Norges sjømatråd

Hekkeløperen Karsten Warholm har signert en ny samarbeidsavtale med Norges sjømatråd som strekker seg over to år, og vil gjelde i 2022 og 2023, ifølge en melding fredag morgen.

I perioden skal partene jobbe sammen for å forsterke posisjonen til norsk sjømat i hele verden.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Sjømatrådet og finne vår felles plattform, sier Karsten Warholm.

– Det er en veldig god match mellom oss, og jeg er trygg på at vi kommer til å samarbeide godt og støtte opp om hverandres arbeid, sier adm. direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Beste år

2021 blir tidenes beste år for norsk sjømateksport, og den gamle verdirekorden fra 2019 på 107,2 milliarder kroner er passert.

Norge er verdens nest største sjømateksportør og eksporterer årlig sjømat til rundt 150 land.

I 2020 eksporterte Norge over 60 ulike sjømatarter, og målt i verdi er Polen, Danmark og Frankrike de tre største enkeltlandene som Norge eksporterte sjømat til i fjor. Videre på listen følger USA, Storbritannia, Nederland, Spania, Japan, Italia og Kina.