<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Michael Jordan-trøye solgt for 100 millioner

Trøyen som Michael Jordan brukte i sin siste NBA-finale ble i helgen solgt for 10,1 millioner dollar.

Publisert 19. sep. 2022
Oppdatert 19. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 349 ord
LEGENDE: På relativt kort tid har en trøye, sko og et signert kort fra Michael Jordan blitt solgt for til sammen 14,3 millioner dollar.  Foto: Dreamstime

Basketballtrøyen som Michael Jordan brukte under den første kampen i NBA-finalen mellom Utah Jazz og Chicago Bulls i 1998 ble i helgen solgt på auksjon. Drakten ble solgt for 10,1 millioner dollar, som tilsvarer nesten 104 millioner kroner. 

Drakten er ganske klart det dyreste Jordan-objektet som noen gang er blitt solgt. Før helgen var det et signert kort som hadde rekorden på 2,7 millioner dollar, skriver CNBC.

20 budgivere

ETTERTRAKTET: Michael Jordans trøye som han brukte i den første kampen i sin siste NBA-finale. Foto: Sotheby's

Sotheby's, som arrangerte auksjonen, hadde på forhånd forventet at vinnerbudet ville være på opptil 5 millioner dollar. Men med over 20 budgivere ble prisen mer enn doblet enn i forhold til anslaget. 

Michael Jordan vant sitt sjette NBA-mesterskap da han brukte trøyen. Den sesongen har folk og fansen nylig fått gjenoppleve via den populære Netflix-serien «The Last Dance». Da NBA-finalen ble spilt i 1998 var det den meste sette i hele historien, ettersom flere store stjerner ga seg i etterkant – blant annet Scottie Pippen og Dennis Rodman, skriver CNBC.

Til tross for at Chicago Bulls vant sluttspillet til slutt (best av syv), tapte de den første kampen hvor denne drakten ble brukt. Jordan scoret 33 poeng i løpet av kampen, men kunne ikke hindre «mormonerne» fra å stikke av med seieren i akkurat den kampen. 

Maradona-trøye til 84 millioner

Det seneste året har vært solid for samleobjekter fra sportsverdenen. Tidligere i år ble Diego Maradonas drakt fra den legendariske VM-kampen mellom Argentina og England i 1986 solgt på auksjon for 84 millioner kroner, det vil si 7,1 millioner pund. Også der gikk drakten for mer enn ventet, men ikke i nærheten av dobling. 

Og for et knapt år siden ble Michael Jordans røde og hvite Nike Air Ships-sko fra 1985 de dyreste samlerskoene solgt på auksjon, da paret gikk for 1,5 millioner dollar. 

Men hverken trøyer eller sko kan måle seg med et baseballkort med Mickey Mantle i perfekt stand fra 1952. I slutten av august ble kortet solgt for 12,6 millioner dollar, drøyt 126 millioner kroner. Med det suste baseballkortet inn i rekordbøkene som det dyreste samleobjektet fra sport gjennom tidene.