<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Merkur-nykommer vil kjøpe ut minoritetsaksjonærer

Fristen for minoritetsaksjonærene i de fire datterselskapene til å akseptere budet er midnatt førstkommende søndag.

Publisert 21. okt. 2020 kl. 09.45
Oppdatert 21. okt. 2020 klokken 09.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
BJELLEKLANG: Value ble notert på Merkur Market mandag denne uken, der adm. direktør Trond Straume fikk gleden av å svinge børsbjellen. Foto: Iván Kverme

Det nylig Merkur Market-noterte IT-selskapet Volue VOLUE-ME har besluttet å fremme et tilbud om å kjøpe ut alle minoritetsaksjonærene i datterselskapene Powel, Markedskraft, Wattsight og Scanmatic, opplyses det i en melding onsdag.

I dag har Volue 96,0 prosent av aksjene i Powel, 96,7 prosent av aksjene i Markedskraft, 90,5 prosent av aksjene i Wattsight og 69,0 prosent av aksjene i Scanmatic.

Minoritetsaksjonærene tilbys enten kontanter, Volue-aksjer eller en kombinasjon av cash og Volue-aksjer som vederlag.

På Merkur siden mandag

Volue-aksjen har ikke vært notert lenge på Merkur Market.

Selskapets notering fant sted mandag denne uken, og første noteringsdag ble en liten nedtur for det som er blitt omtalt som Arendals Fossekompanis   ESG-satsing.

Volue ble etablert tidligere i år gjennom en sammenslåing av nettopp Powel, Scanmatic, Markedskraft og Wattsight.

270 millioner

Volue-aksjene som tilbys som vederlag til småaksjonærene i de fire selskapene, tilbys til en kurs på 31,00 kroner. Det tilsvarer volumvektet gjennomsnitt for Volue-aksjen tirsdag 20. oktober, fratrukket en rabatt på cirka 5 prosent.

Onsdag handles aksjen til drøyt 32 kroner, som verdsetter Volue til 4,5 milliarder.

Selskapet forklarer rabatten med at det ønsker å oppmuntre minoritetsaksjonærene til å velge aksjealternativet som vederlag for sine aksjer i datterselskapene. De som velger Volue-aksjer, får nyutstedte aksjer.

Ifølge Volue vil maksimalt 8,43 millioner nye aksjer bli utstedt i forbindelse med tilbudet til minoritetsaksjonærene. Disse er i dag verdt cirka 270 millioner kroner.

Fristen for minoritetsaksjonærene til å akseptere tilbudet er satt til midnatt søndag 25. oktober.