<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elop bekrefter AI-oppkjøp

Intensjonsavtalen fra november er blitt endelig avtale, med tomler opp fra begge selskapers styrer. Transaksjonen ventes helt i mål neste måned.

    Publisert 21. des. 2020 kl. 22.56
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 312 ord
    ENDELIG AVTALE: Elop og adm. direktør Kjersti Kanne. Foto: Bård Gudim

    ELOP

    Elop har inngått avtale om å kjøpe samtlige aksjer i det norske kunstig intelligens-selskapet Simplifai, opplyses det i en melding mandag kveld.

    En intensjonsavtale om en slik transaksjon ble kjent i begynnelsen av november.

    I oppgjør får dagens Simplifai-aksjonærer en 22 prosents eierandel i det sammenslåtte selskapet.

    – Vi er svært glade for å sluttføre denne avtalen, sier Elop-sjef Kjersti Kanne i meldingen.

    – Ikke bare vil Simplifais kompetanse bli meget verdifull for vår forretningsplan om å kapitalisere på et marked med enormt potensial for datainnsamling fra kritisk infrastruktur, det gir også Elops aksjonærer adgang til et raskt voksende globalt AI-marked, tilføyer hun.

    Fakta om kjøpet

     

    • Oppkjøp av det norske AI-selskapet Simplifai gir Elop umiddelbar tilgang til avansert SaaS- og automatiseringskompetanse.

    • Transaksjonen akselererer Elops tilgang et gigantisk marked med enormt potensial for datafangst fra kritisk infrastruktur.

     • Simplifai forblir en frittstående virksomhet under Elop-paraplyen, for å understøtte Simplifais nåværende vekstkurve og kunder innen bank, finansielle tjenester og forsikring, men får samtidig tilgang til Elops kjernemarkeder.

     • Elop betaler for oppkjøpet utelukkende med aksjer, noe som understreker sterk støtte fra Simplifais aksjonærer og troen på verdipotensialet til den kombinerte virksomheten.

    • Simplifais aksjonærer vil etter transaksjonen eie 22 prosent av den kombinerte enheten. Verdsettelsen av begge selskapene er basert på langsiktige vekstprognoser i stor grad drevet av programvaretjenester.

    • Et eierskap i Simplifai gir Elops aksjonærer tilgang til et hurtig voksende marked for kunstig intelligens (AI).

    Kilde: Elop

    Simplifai-kjøpet skal tilføre teknologiske og kommersielle ressurser som skal ta Elop raskere til en kommersielt levedyktig SaaS-forretningsmodell med selskapets ultralydbaserte teknologi til inspeksjon og analyse av infrastruktur.

    Etter intensjonsavtalen har Elop gjennomført en due diligence i Simplifai, og styrene i begge selskaper har gitt grønt lys til transaksjonen.

    Transaksjonen er imidlertid fortsatt betinget av godkjenning fra aksjonærene i Elop. Endelig sluttføring av kjøpet ventes å finne sted i januar.