<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ta to nye teknologiselskaper på Wall Street via bakdøren

Kahoots største aksjonær, SoftBank, har søkt om å børsnotere to nye børsskall for å ta to vekstselskaper på Wall Street via bakdøren.

Publisert 7. feb. 2021 kl. 11.24
Oppdatert 7. feb. 2021 klokken 14.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
TECH-INVESTOR: Masayoshi Son, toppsjef og grunnlegger av SoftBank Foto: Bloomberg

Teknologikonsernet SoftBank er blant de største investorene i verden med fokus på teknologi. Selskapet traff blink da de investerte i Alibaba i tidlig fase – et selskap som i dag har en markedsverdi på 720,2 milliarder dollar. 

De siste månedene har selskapet også slengt seg på en populær trend – ta selskaper på Wall Street via bakdøren gjennom børsskall, også kalt SPAC.

I slutten av desember børsnoterte SoftBank børsskallet SFV Investment, som jakter en avtale med et privat teknologiselskap. SoftBank vil imidlertid ha mer å jobbe med og har søkt om å børsnotere to nye børsskall – SFV Investment 2 og 3, ifølge Bloomberg.

I likhet med det første børsskallet skal SoftBank ta teknologiske vekstselskaper på USA-børsen, og jakter «bredt i det teknologiske landskapet». Det kan innebære alt fra fintech til e-læring.

SPAC (Special Purpose Acquisition Company)

 

Et «Special Purpose Acquisition Company» – SPAC – er et børsnotert skallselskap uten virksomhet, som er på jakt etter å kjøpe et privateid selskap, for så å ta det på børs «bakveien». 

Tok nytt jafs av Kahoot

21. desember kjøpte SoftBank 12 millioner aksjer fra Northzone, noe som sendte den totale beholdningen til 60 millioner aksjer. Det tilsvarte en eierandel på 13,5 prosent og SoftBank er med det selskapets største aksjonær.

Selv om SoftBank ikke nødvendigvis har planer om å børsnotere Kahoot på Wall Street, er Kahoot i en god posisjon. I januar kalte styret i Kahoot inn til generalforsamling for å stemme over et forslag om å gi styret fullmakt til å utstede inntil 67 millioner aksjer, noe som gjør det mulig å noteres på Wall Street gjennom et børsskall.