<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABG Sundal Collier hever kursmål på tech-aksje

Det attraktive vekstmiljøet innen energisektoren får ABG Sunndal Collier til å oppjustere kursmålet på Volue.

Publisert 15. nov. 2021 kl. 09.45
Oppdatert 15. nov. 2021 klokken 09.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 333 ord
ANALYTIKERNE TAR GREP: ABG Sundal Collier oppjusterer kursmålet på Volue, med Trond Straume i spissen. Meglerhuset opprettholder kjøpsanbefalingen på selskapet. Foto: Iván Kverme

 

ABG Sundal Collier oppjusterer ifølge en analyse kursmålet på Volue fra 65 til 72 kroner, skriver TDN Direkt. Det er det attraktive vekstmiljøet innen energisektoren som medfører at analytikerne tar grep.

Meglerhuset opprettholder kjøpsanbefaling på selskapet. Den seneste måneden er aksjen opp 25,3 prosent på Oslo Børs.

«Et godt eksempel»

Volue publiserer markedsanalyser og gjør konsulenttjenester innen energisektoren, og ABG noterer at momentet innen dette har økt det seneste kvartalet, skriver nyhetsbyrået.

«Det seneste kvartalet har vært et godt eksempel på Volues nøkkelposisjon fordi det har vært høy volatilitet og høye elektrisitetspriser», heter det fra analytikerne. 

Fastholder 2025-mål

Volue leverte både topp- og bunnlinjevekst i tredje kvartal. Selskapet ser sterke markedsutsikter, spesielt innen energisegmentet, og er i rute for 2025-ambisjonene.

«Vi fortsetter å levere sterke resultater i ARR-virksomheten med spesielt sterk vekst i nye SaaS-inntekter på 72 prosent. Til tross for at sommeren normalt er en langsommere periode, avsluttet vi 600 mindre og større salg i tredje kvartal, inkludert strategiske kontrakter med Elvia og Statkraft», uttalte Trond Straume, adm. direktør i Volue.

1. oktober avsluttet Volue oppkjøpet av tyske ProCom GmbH (ProCom), og den foreløpige kjøpesummen var 3,25 millioner euro. Gjennom oppkjøpet tilfører Volue 3 millioner euro i årlige gjentakende inntekter, omtrent 60 ansatte og over 60 kunder.

2025-ambisjonen er å skape inntekter på to milliarder kroner og en justert EBITDA-margin på 30 prosent. SaaS-inntektene skal øke til 50 prosent og de tilbakevendende inntektene skal utgjøre 80 prosent.

Volue

 
  • Er et digitalt grønt teknologiselskap som skal øke avkastningen og redusere klimautslippene for kunder i det europeiske kraftmarkedet.
  • Ble startet i 2020 etter en sammenslåing av selskapene Powel, Scanmatic, Markedskraft og Wattsight, som tidligere lå under Arendals Fossekompani-paraplyen. 
  • Tidligere Powel-sjef Trond Straume ble ansatt som konsernsjef i Volue. 
  • Hovedkontoret ligger i Oslo og selskapet har 500 ansatte. 
  • Det har over 500 ansatte og mer enn 2000 kunder i 44 land. 
  • Arendals Fossekompani er største eier med 64 prosent av aksjene.