<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

eBay har solgt aksjer for 19,8 mrd. i norsk techselskap

eBay har solgt en større andel i Adevinta til britiske Pemira. 

Publisert 19. nov. 2021
Oppdatert 19. nov. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
HANDEL: Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Adevinta.  Foto: Adevinta

ADE

Som en del av Adevintas oppkjøp av eBay Classifieds Group, ble det bestemt at eBay måtte gi fra seg litt av sin eierandel i Adevinta.

Totalt må eBay selge seg ned fra om lag 44 prosent til 33 prosent.

eBay International Management har i dag solgt 135 millioner A-aksjer i Adevinta og transaksjonen med Pemira meldt 14. juli er fullført.

Aksjekursen er i dag 146,65 kroner pr. aksje, hvilket gir en totalsum på 19,7 milliarder kroner for aksjene. 

I etterkant av transaksjonen har eBay International Holding GmbH, som er 100 prosent eid av eBay International Management, etterspurt konvertering av 138 millioner B-aksjer til A-aksjer i selskapet. Dermed vil eBay International Holding GmbH holde 343 millioner A-aksjer og 59 millioner B-aksjer i selskapet.

eBay vil, gjennom eierskap av eBay International Management og eBay International Holding GmbH, inneha totalt 346 millioner A-aksjer (29,7 prosent) og 59 millioner B-aksjer i Adevinta (33,1 prosent).

Torsdag ettermiddag flagget Pemira en eierandel på 13,13 prosent i Adevinta.

I tillegg til salget skal også Dipan Patel, partner i Pemira, tiltre en stilling i Adevinta-styret.

– Pemira har en solid merittliste når det gjelder investeringer i digitale markedsplasser og teknologisektoren generelt. Vi tror Pemira vil kunne bidra med denne ekspertisen inn i Adevinta og sikre fremtidige verdier for selskapet og dets aksjonærer, sier Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Adevinta i børsmeldingen.