<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røde Kors berørt av dataangrep – norske opplysninger kan omfatte 7.500 personer

Onsdag ble den Internasjonale Røde Kors-komiteen berørt av et omfattende dataangrep. Opplysninger fra Norge kan berøre 7.500 personer.

Publisert 20. jan. 2022 kl. 14.02
Oppdatert 20. jan. 2022 klokken 14.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
AVANSERT ANGREP: Røde Kors er blitt hardt rammet av et dataangrep. Her ved Ivar Stokkereit, leder for humanitære verdier og folkerett i Røde Kors. Olav A./Røde Kors / Røde Kors

Et dataangrep på en entreprenør brukt av den Internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) førte til at persondata fra mer enn 515.000 «spesielt sårbare» mennesker kan være på avveie, ifølge CNN.

Angrepet har tvunget Røde Kors til å stenge ned IT-systemer som støtter programmer som gjenforener familier separert av konflikter, migrasjon eller andre humanitære katastrofer, forteller organisasjonen.

5.000 saker i Norge

Informasjon om savnede familiemedlemmer lagt inn av Røde Kors i Norge er omfattet av datainnbruddet i Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC). Opplysninger fra Norge kan berøre 7.500 personer, kommer det frem i en pressemelding fra Røde Kors Norge.

Personer i Norge som har savnet familiemedlemmer gjennom Røde Kors kan ta kontakt med organisasjonen hvis de ønsker mer opplysninger.

Røde Kors informerer Datatilsynet, Nasjonale sikkerhetsmyndighet og viktige samarbeidspartnere i Norge om situasjonen. Det er ikke noe som tyder på at andre deler av datasystemene til Røde Kors er berørt av datainnbruddet.