<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Astrocast kjøper IoT-selskap

– Hiber er anerkjent som en sterk IoT-scaleup i markedet, ifølge satellittselskapet Astrocast. 

Publisert 30. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
VALGTE NORGE: Sveitsiske Astrocast har valgt Norge og Euronext Growth for sin notering. Foto: Astrocast

ASTRO

Astrocast kjøper det nederlandske IoT-selskapet Hiber, ifølge en børsmelding mandag. 

Astrocast skal kjøpe alle Hibers aksjer i bytte mot utstedelse av nye Astrocast-aksjer, som representerer 16,5 prosent av Astrocasts aksjekapital. Hibers aksjonærer ble også enige om å investere 10,45 millioner euro i Astrocasts offentlige tilbud.

«Vi har overvåket Hibers imponerende skifte i strategi nøye de siste årene. Hiber er anerkjent som en sterk IoT-scaleup i markedet. Hibers fokus på satellittaktiverte IoT-løsninger, innovasjon og produksjon er i tråd med Astrocasts strategiske prioritering om å gå til markedet i 2022 og utover, sa Fabien Jordan, adm. direktør i Astrocast.

Astrocast er et sveitsisk satellittkommunikasjonsselskap basert i Lausanne. Målet er å etablere et globalt satellittnettverk for IoT-applikasjoner.

Satelittselskapet valgte Norge og Euronext Growth for sin første notering. Videre ønsker Astrocast en Paris-notering. Selskapet påpeker at Frankrike er et ledende land innen romfartsområdet i Europa, og trekker frem at Astrocast har etablert bånd med store industrielle aktører som Airbus og CEA-Leti.