<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Visma vokser i softwaremarkedet – gjorde 14 oppkjøp i andre kvartal

Softwareselskapet Visma økte inntjeningen i andre kvartal og rendyrker satstingen på programvare en rekke oppkjøp og salg av konsulentvirksomheten.

Publisert 13. juli 2022
Oppdatert 13. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
GODE TALL: Fra Vismas andrekvartalsrapport og konsernsjef Merete Hverven. Foto: Ivan Kverme

Softwareselskapet Visma hadde en omsetning på 602 millioner euro i andre kvartal, en økning på 16 prosent fra samme periode i fjor, fremgår det av en pressemelding. Driftsresultatet endte på 148 millioner euro, opp 6 prosent fra fjoråret.

Til tross for økt usikkerhet om globale økonomiske utsikter, er Vismas sentrale markeder fortsatt sterke ifølge selskapet. Særlig «small-business» segmentet ga gode tall, med en inntekstvekst på 25 prosent.

I juni signerte Visma en avtale om å selge sin IT-konsulentvirksomhet til den svenske private equity-giganten CVC Capital Partners. Partene avslørte ikke salgssummen, men kilder nær prosessen indikerte at den lå rundt 800 millioner euro – tilsvarende 8,2 milliarder kroner etter dagens kurs.

«For Visma betyr dette et enda tydeligere fokus på vår kjernevirksomhet fremover, og ytterligere midler til å følge vår ambisiøse vekststrategi», sier konsernsjef Merete Hverven. 

Fortsetter å sluke selskaper

Visma kjøpte opp 14 selskaper med en samlet omsetning på 44 millioner euro (siste 12 måneder) i andre kvartal, noe som bringer totalen for 2022 så langt til 29 nye selskaper.

«Visma er stadig på jakt etter vellykkede skyselskaper, og vi ønsker å være den foretrukne partneren for lovende teknologigründere som ønsker å ta virksomheten sin til neste nivå. Med salget av IT-konsulentvirksomheten vår har vi nå kapital til å akselerere denne strategien”, sier Hverven.