Tap på 25 mill. for pizzarestaurantene Villa Paradiso

Pizzarestaurantene Villa Paradiso har hittil ikke kastet av seg for de nye eierne, Credo. Siden oppkjøpet i 2017 har Paradiso Holding tapt over 50 millioner kroner.

ÅPNER FLERE: Villa Paradiso har i dag seks pizzarestauranter. Ytterligere to restauranter, i Bergen og Oslo, er på trappene. Her fra restauranten i Grensen i Oslo, som åpnet i fjor. Foto: Iván Kverme
Uteliv

Det hele startet i 2004, da Jan Vardøen åpnet den napolitanske pizzarestauranten Villa Paradiso på Grünerløkka i Oslo. Etter hvert kom forcaccia-bakerier, et import-/engrosselskap og ytterligere en restaurant - på Solli Plass i Oslo - til.

Mot slutten av 2017 ble investeringsselskapet Credo fristet av pizzaduften, og kjøpte 60 prosent av aksjene i restaurantselskapet. Ifølge DN skal prisen for aksjene ha vært rundt 100 millioner kroner. Etter dette satt Vardøen og hans kompanjong Trond Haug på 18,8 prosent hver.

I fjor besto Villa Paradiso-kjeden av fem restauranter i Oslo og én i Fredrikstad, i tillegg til engrosselskapet. Regnskapet for fjoråret i holdingselskapet Paradiso Holding viser at omsetningen ble hevet med ti prosent til 196 millioner kroner, mens resultatet endte på minus 25,4 millioner.

– Samlet resultat i 2019 er preget av åpninger av to flotte, nye restauranter; i Grensen i Oslo og i Fredrikstad. Det tar tid før nye restauranter leverer positive resultater. De etablerte restaurantene opplevde en jevn vekst fra 2018 og fortsetter å levere gode resultater, sier daglig leder Christine Schie i Villa Paradiso Group.

NYÅPNINGER PREGER RESULTATET: Daglig leder i Villa Paradiso Group, Christine Schie, påpeker at resultat i 2019 er preget av åpning av to nye restauranter. Foto: Villa Paradiso Group

Tap - og så Covid-19...

Siden Credo kom inn på eiersiden i 2017 har Paradiso Holding tapt over 50 millioner kroner. Schie understreker at dette skyldes til dels høye avskrivninger.

– Justert for avskrivninger, i stor grad goodwill, leverer gruppen som helhet positive resultater og solid kontantstrøm fra drift - 24 millioner kroner i 2019, sier hun.

Covid-19 tynget hele restaurantbransjen, inkludert Villa Paradiso, svært hardt. Tre av gruppens restauranter holdt stengt i cirka åtte uker, mens de øvrige tre var åpne.

– Samtidig utviklet vi en ny tjeneste for kjøp av halvstekt pizza og varer fra Villa Import til privatkunder gjennom Paradiso Rapido. Samtlige restauranter er i dag åpne, med strenge rutiner for å ivareta smittevernet. Dette begrenser selvsagt kapasiteten i restaurantene og også omsetningspotensialet, sier Schie.

– Villa Paradiso har alltid klart seg godt gjennom konjunktursvingninger. Vi holder på det unike og autentiske Italienske. Det har vist seg å være en god strategi gjennom Covid-19. Dette, kombinert med en fantastisk innsats fra de ansatte, har resultert i at vi har klart oss bra i den situasjonen vi er inne i.

Hun forventer likevel et underskudd i 2020 som helhet.

AUTENTISK: Villa Paradiso tilbyr napolitansk pizza stekt i vedfyrte ovner. Foto: Iván Kverme

Nye restauranter kommer

Da Credo kom inn på eiersiden, var planen at Villa Paradiso-konseptet skulle utvides. Rundt årsskiftet åpner Villa Paradiso Group ytterligere en restaurant - ved Torgalmenningen i Bergen sentrum.

– Det blir en flott restaurant over to etasjer med vår vedfyrte pizzaovn i hjertet av lokalet. I tillegg åpner vi vårt vinbar-konsept, Bar Bellini, vegg-i-vegg med restauranten, forteller Schie.

Også Oslo får ytterligere en ny Villa Paradiso-restaurant.

– Med Munchmuseet som nærmeste nabo, og med 180 graders panoramautsikt mot Oslofjorden, åpner vi en toetasjes restaurant. Her vil det også bli 300 kvadratmeter uteservering i sommerhalvåret, forteller Villa Paradiso-sjefen.

Paradiso Holding

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter195,8178
Driftsresultat−21,4−19,4
Resultat før skatt−25,4−21,9
Årsresultat−24,7−22
  • Holdingselskapet bak Villa Paradiso Group.
  • Restaurantkonsern bestående av seks napolitanske pizzarestauranter og et importselskap.
  • Den første Villa Paradiso-restauranten åpnet på Grünerløkka i Oslo i 2004.
  • Mot slutten av 2017 kjøpte investeringsselskapet Credo 60 prosent av aksjene i selskapet.
  • Ut over Credo er gründerne Jan Vardøen og Trond Haug de største eierne med 18,8 prosent hver.
villa paradiso
Christine Schie
credo partners
restaurant
pizza
italiensk
Nyheter
Uteliv