<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
HIGH-TECH: For de lydhøre med dype lommer vil denne LP-spilleren fra Basis Audio fenge.  Foto: Basis Audio

Prisen for denne platespilleren? Omtrent 150.000 dollar

Bruker du mye penger på vin eller joggesko? Her er en mulighet til å tenke at andre er verre. Møt hifi-nerdenes hellige gral. 

Category iconDesign
    Publisert 3. apr. 2021
    Lesetid: 1 minutt

    Om du ser deg totalt fornøyd med lyden i dine små og søte earpods er nok ikke denne LP-spilleren fra amerikanske Basis Audio noe for deg. På bildet ser du hifi-utstyr til den nette sum av 1.500.000 kroner – alt for å få en vinylplate til å danse rundt sin egen akse. Naturligvis har en slik spinnvill kreasjon fått et navn som står i stil med galskapen: «Work of art». 

    Platespilleren er laget i tykt plexiglass og frest aluminium, naturligvis dandert med en rekke fiffige elektroniske komponenter, blant annet en fremragende pickup og tonearm. Samt en eller annen vakuumfunksjon som skal rette ut små imperfeksjoner (bulker) i vinylen. Og væskebaserte dempere for å passe på at spilleren ikke lar seg påvirke av den minste vibrasjon fra omverdenen. Herlig nerdete. 

    Vekt? 181 kg. 

    Prisen har med sikkerhet hevet et øyenbryn eller to siden introduksjonen i 2004. Og derfor er denne platespilleren ofte i rampelyset på lister over verdens dyreste hifi-utstyr. Men produsenten har en overraskende sober forklaring av lyden som skal vinne deg over i reklamematerialene. Og med en historie som backer opp deres ambisiøse uttalelser. 

    Du vet når ivrige selgere skriver «må sees» og «må oppleves»? Dette er nok et av tilfellene hvor det virkelig stemmer.