+ mer
TRIVES PÅ JOBBEN: Joseph Gordon-Levitt i rolle som barneskolelæreren Joshua Corman i Apple TV+-serien Mr. Corman. Foto: Apple TV+

Småsært, men fint å se på

Joseph Gordon-Levitt står for manus, regi og spiller hovedrollen i sin nyeste skapelse.

Publisert 27. aug. 2021 kl. 08.52
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 504 ord

Du kjenner han sikkert best fra megasuksessen Inception (2010). Siden har han hatt fjeset i storfilm og indy. Nå har skuespiller Joseph Gordon-Levitt navnet på både manus, regi og hovedrolle i den indy-aktige komedie-drama-serien Mr. Corman, som hadde premiere på Apple TV+ 6. august. 

I rollen som Joshua Corman spiller Gordon-Levitt en barneskolelærer fra Los Angeles i midten av 30-årene. Egentlig skulle han nok helst ha vært musiker, for det var det han drømte om før. Nå lever han i en leilighet med kompisen Victor (Arturo Castro) og kjører en sliten Honda Civic. Joshua trives i det minste på jobben, men begynner plutselig å bli plaget av anfall som ligner panikk eller angst. Ikke virker han å være spesielt sosial. 

FORLOT DRØMMEN: Før ville han bli musiker. Men Joshua Corman ga opp. Nå er han barneskolelærer. Foto: Apple TV+

Allerede kan du kanskje se hvor dette tar veien. Åpenbare problemer for hans generasjon tas opp. Naturligvis: Moderne dating, det amerikanske helsesystemet, familieliv, sosiale medier. Det moderne liv og alt det der. Greit nok, men det har vært gjort før. Opp og ned i mente. 

Mr. Corman

Hva

Indy drama-komedie på 10 episoder. Joshua Corman er en barneskolelærer fra Los Angeles som drømte om å bli musiker, men ga opp. Nå sliter han med å finne meningen med livet. 

Hvem

Serieskaperen er Joseph Gordon-Levitt (Inception), som står for både regi, manus og spiller hovedrollen som Joshua. Han får hjelp av Aurora Guerrero (Little America) på regi. Blant skuespillerne er Arturo Castro (Broad City) og Debrah Winger (Terms of Endearment).

Hvor

Strømmes hos Apple TV+ nå. Nye episoder hver fredag. 

Hvorfor

Litt sært, men visuelt sett en tilfredsstillende tv-opplevelse. Blir bare bedre. 

Hold an

Men vent. Ikke skru av. Dette er ingen dårlig serie. Det blir bedre. Gordon-Levitt har et unikt talent for rare ting og litt rare folk, som likevel funker. Mr. Corman faller i den kategorien. 

Først og fremst er det visuelle helt riktig. Fargene er utrolig flotte. Noen scener er så bra for øynene at handlingen faller bort. Kinematografien er topp og alternativ. Til tross for at Gordon-Levitt har kastet inn noen svært finurlige innslag. Blant annet noe som mest ligner en musikal. Det funker bare sånn halvveis og gir deg mest lyst til å skippe videre til det som mer ligner en vanlig serie. 

Men det er nettopp dette rare (som gjennomsyrer hele serien – hvertfall de fire første episodene), som gjør Mr. Corman verdt din tid. Joshua kjemper med å finne mening i livet, kjører sin mor (Debrah Winger) hjem fra selskap på en fredag kveld og googler seg til å finne ut at han muligens har panikkanfall. Det er gjort før. Men ikke på en måte som virker så finurlig som denne. 

Sjekk det ut om du liker annerledes-serier. Likte du for eksempel vår anbefaling om Painting with John (2021), kan Mr. Corman være noe for deg. Men ikke forvent å le. 

BRA ELLER DÅRLIG? Joshua og eksen møtes etter en uventet hendelse. Foto: Apple TV+

Denne anmeldelsen er basert på de fire første episodene.