+ mer
RAFFINERT: Alle kassens kroker og kriker er finisjert til høy standard.

Sveitsisk luksus i størrelse XL

Chopard gir fjorårets nyhet et velkomment løft.

Luksuriøse sportsklokker med integrert lenke er noe det nesten går tretten på dusinet av. I tillegg til de udødelige ikonene Audemars Piguet Royal, Patek Philippe Nautilus og Vacheron Constantin Overseas, har en rekke andre merker de seneste årene kastet seg på bølgen.

Noen av de mest vellykkede er utvilsomt A. Lange & Söhne Odysseus, Bulgari Octo Finissimo, og den budsjettvennlige Maurice Lacroix Aikon. Til sammenligning følte mange at fjorårets Chopard Alpine Eagle akkurat manglet det lille ekstra for å virkelig havne i det gode selskap.

LITT RETRO: Designet er delvis inspirert av Chopard St. Mortiz fra slutten av 70-tallet. Foto: Chopard

Selvsikker

Kanskje vil Chopard Alpine Eagle XL endre nettopp det. Med kraftigere dimensjoner og kronograf, forvandles den sofistikerte (men litt kjedelig) sveitseren til en mer selvsikker kjekkas. Ja, for enkelte kan det nesten bli litt for mye av det gode, men kjøpere av barske klokker som Royal Oak Offshore, Hublot Big Bang og Girard-Perregaux Laureato Absolute, kan brått ha fått en ny modell på favorittlisten.

Kassen måler nå 44 mm i diameter, og er sømløst integrert med den lekre lenken. Materialet er Chopards egenutviklede legering av rustfritt stål, som går under navnet «Lucent Steel A223». Linjene er tøffe, men raffinerte. Mens finisjen er en harmonisk miks av børstede og blankpolerte flater.

Vannresistensen er på 100 meter, og ripesikkert safirglass er å finne i klokkens front og baklokk. Dermed legger forholdene til rette for daglig bruk – selv for kalde og slapsete vinterdager i Norge.

Spesiell urskive

Selve høydepunktet er nok likevel den særegne urskiven, som er tilgjengelig i blått eller svart. Ifølge Chopard er det karakteristiske mønsteret inspirert av ørnens regnbuehinne – men lekkert er det uansett. Skiven er omgitt av en tradisjonell tachymeterskala, som sammen med tidtakingsfunksjonen kan brukes til beregne gjennomsnitthastighet.

Chopard kan mer enn bare smykker og juveler, og urverket på innsiden av kassen er utviklet og produsert av merket selv. Kaliber 03.05-C er et moderne integrert kronografverk, med flyback-funksjon og automatisk opptrekk. Urverket har dessuten kolonnehjul og vertikal clutch, som tradisjonelt sett forbindes med kalibere av ypperste klasseiv. Gangreserven er på solide 60 timer, mens presisjonen understrekes av en COSC-sertifisering.

Attraktiv satsing

Alpine Eagle XL med blå eller svart urskive har en veiledende pris på 19.100 euro. Modellen er også tilgjengelig i stål med detaljer av rødt gull, som sender prisen opp til 26.700 euro. Vi snakker uansett ikke om småpenger, men Chopards satsing på luksuriøse sportsklokker fremstår nå som mer attraktiv enn noensinne.

Premium
Klokker