+ mer
SHOWETS STJERNE: Hublot Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire var en av klokkene som trakk mest oppmerksomhet under LVMH Watch Week.  Foto: Hublot

De største nyhetene fra årets første klokkemesse

LVMH Watch Week vitner om troen på en rebound innenfor rekkevidde.

Den sveitsiske klokkeindustrien har lagt et tøft år bak seg. Sammenlignet med 2019 viser tallene fra bransjeorganisasjonen FH en dramatisk eksportsvikt på nesten 22 prosent i 2020. De seneste månedene har imidlertid vært preget av en positiv utvikling med en synkende tilbakegang.

SORT PÅ SORT: Hublot Classic Fusion Takashi Murakami All Black er begrenset til 200 eksemplarer. Foto: Hublot

Optimisme preget også årets første klokkemesse, som grunnet verdenssituasjonen ble gjennomført som et digitalt arrangement i slutten av forrige måned. Under LVMH Watch Week presenterte merkene Bulgari, Hublot og Zenith flere av sine tikkende nyheter for 2021. De tre LVMH-eide tungvekterne står også på utstillerlisten når den større Watches & Wonders Geneva går av stabelen i april, men med et titalls nylanseringer fremstod LVMH Watch Week som noe mer enn bare en smakebit på hva som vil komme senere.

Big Bang, big bucks

Hublot har tilsynelatende ikke latt seg stoppe av koronapandemien, og fortsetter i velkjent stil med prangende og sporty luksusklokker i høy prisklasse. Med et oppsiktsvekkende ytre av orange safirglass var Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire en av klokkene som definitivt stjal showet. Klokken er basert på et helt nytt egenprodusert tourbillon-urverk, som byr på skjeletterte komponenter og broer av gjennomsiktig safirglass. Et estetisk og teknisk beist av en klokke, som er begrenset til 50 eksemplarer med en stykkpris på 167.000 euro.

Det sveitsiske klokkemerket benyttet også anledningen til å avduke første modell basert på et ferskt samarbeid med den japanske samtidskunstneren Takashi Murakami. Hublot Classic Fusion Takashi Murakami All Black er en limited edition i 200 eksemplarer, hvor kunstnerens kjente «smilende blomster» er utført i svarte diamanter på urskiven. Kronbladene av diamanter er satt på en rund disk, som ved hjelp av ujevn vekting vil spinne når klokken er i bruk. Veiledende pris for den lekne klokken er satt til 26.900 euro.

Alternativ uten årelange ventelister

EL PRIMERO: Zenith Chronomaster Sport. Foto: Zenith

For norske klokkekjøpere er nok Zenith Chronomaster Sport en mer aktuell nyhet. Den nye sportskronografen er basert på en revidert utgave av det ikoniske El Primero-urverket fra 1969, som muliggjør tidtaking med en oppsiktsvekkende presisjon på 1/10 sekund. Designet er inspirert av flere historiske El Primero-modeller, men Chronomaster Sport fremstår likevel som en moderne sportsklokke. At den minner om en ettertraktet kronograf fra et klokkemerke med gullkrone som logo, er kanskje ikke helt tilfeldig. Med en veiledende pris fra 9.400 sveitserfranc og fravær av årelange ventelister, fremstår alternativet fra Zenith imidlertid som langt mer tilgjengelig.

Zenith Chronomaster Revival A385 er en annen vri på samme tema. Klokken er nærmest en tro kopi av den originale El Primero A385, som ble lansert samtidig med A384 og A386 i 1969. I likhet med inspirasjonskilden fra 60-tallet har klokken en brungradert urskive, og en diameter på 37 mm. Urverket er et selvtrekkende El Primero 400, som er svært likt det opprinnelige El Primero 3019 PHC. Veiledende pris er satt til 7.800 euro.

«GAMMEL» NYHET: Chronomaster Revival A385 er basert på en historisk modell fra Zeniths arkiver. Foto: Zenith

Neste storslipp: Watches & Wonders Geneva

Tid og sted: 7. – 13. april på watchesanwonders.com

Hva: En digital utgave av den store klokkemessen Watches & Wonders, som frem til 2020 var kjent som SIHH. Stedet hvor mange av industriens tungvektere forventes å presentere sine nyheter for 2021. I år er utstillerlisten ekstra lang, som følge av tilskuddet av en rekke prominente avhoppere fra den tradisjonsrike klokkemessen Baselworld.

Hvem: A. Lange & Söhne, Bulgari, Cartier, Chopard, Hermès, Hublot, IWC, Jaeger-LeCoultre, Louis Vuitton, Maurice Lacroix, Oris, Panerai, Patek Philippe, Rolex, TAG Heuer, Tudor, Vacheron Constantin, Zenith mfl.

Verdig spiller

Forbinder du fortsatt Bulgari kun med smykker, lærvarer og parfyme? Tenk om igjen. Octo Roma Carillon Tourbillon er lite mikromekanisk kunstverk, hvor både ytre design og urverk er signert det italienske merket. Det egenproduserte kaliberet BVL428 har en heftig kombinasjon av tourbillon og minute repeater, hvor sistnevnte byr på såkalt Westminster klokkeslag. Ved hjelp av tre hammere og tre gonger, spiller klokken ut tiden i lydsignaler som minner om selveste Big Ben. Med to av klokkeverdenens mest avanserte komplikasjoner, bør man ikke la seg overraske av den veiledende prisen på 259.000 amerikanske dollar.

BULGARI: Octo Roma Carillon Tourbillon. <strong>Foto: Bulgari</strong> (1 / 3)

Verdt å merke seg er også to nye sylslanke utfordrere av stål. Octo Finissimo S Chronograph GMT og Octo Finissimo S med urskive av stål, bygger videre på den populære Octo Finissimo-kolleksjonen som ble introdusert i 2014. Med et særegent design, egenprodusert urverk og eksteriør av stål fremfor titan, er klokkene spennende utfordrere i kategorien luksuriøse sportsklokker med integrert lenke. Klokkene er priset til henholdsvis 17.000 (kronografen) og 12.300 euro veiledende.

Premium
Klokker