Test av takeaway-pizza i Oslo

Pizza på døren kan være veldig bra, og litt sært. 

Long og Short sørger fortsatt over stengte restauranter, og etter forrige ukes takeaway-sushi-test står folkeretten pizza for tur. Denne kvelden går fem kjente og mindre kjente steder under lupen. 

- Jeg får nok pizza levert litt for ofte, innrømmer Long.
- Du er nok ikke den eneste, smiler Short. 

Villa Paradiso Majorstuen - Terningkast 2

At pizzaen ikke er skåret opp, irriterer Long umiddelbart:
- Jeg føler dette er litt som IKEA; gjør det selv. Jeg har jo bestilt en ferdig pizza?

På pizzaen fra Villa Paradiso, en N'Djua med bøffelmozzarella, har toppingen nærmest sklidd helt av bunnen.
- På den ene siden vil jeg skylde på budet, sier Short. Villa Paradiso kan jo umulig ha levert fra seg denne farsen her? 

Her er bunnen nærmest flytende i midten.

- At en pizza som er så dårlig stekt ikke tåler en sykkeltur er egentlig ikke så overraskende, svarer Long. 

Duoen nikker likevel anerkjennende til smaken, særlig osten. En helt grei pizza. 
- Synd dette ser så lite appetittelig ut, avslutter Long. 

Villa Paradiso

  • Adresse: Jacob Aalls gate 28
  • Pris: 219 kr
  • Terningkast: 2

Cin Cin - terningkast 4

Hverken Long eller Short har prøvd Cin Cin tidligere.
- Her ble jeg rett og slett tatt på senga, sier Short når hun ser deres Norvega-pizza.
- En pizza med rømme, avokado og røkelaks? Så mye røkelaks? Hjelp.
-Vel, sier Long, det er jo faktisk ganske godt. Tja, sier Short. Så lenge du liker røkelaks! 

Både Long og Short enes raskt om at dette er en god pizza, men Oslos beste, slik de hevder på sine nettsider? Langt derifra. 

Cin Cin

  • Adresse: Akersgata 47
  • Pris: 192 kr
  • Terningkast: 4

Pizza Pancetta - terningkast 5

- Dette er vel ikke den mest kreative pizzaen, sier Long om Pancetta sin chorizo-utgave.
- Det plager ikke meg i det hele tatt, slår Short fast.
- Gi meg fem stykker til, dette er noe av det bedre jeg har spist av take away-pizza. 

Pizzaen til Pancetta har alt fra smakfull ost, en sprø bunn og riktig «crunch» i løken. Det er også en overraskende god størrelse på porsjonen. 

- Kall meg kjedelig, sier Long, men dette er noe jeg kunne bestilt igjen og igjen.

Pizza Pancetta Adamstuen

  • Adresse: Brageveien 2A
  • Pris: 170 kr
  • Terningkast: 5

Lofthus Samvirkelag - terningkast 5

- Reinsdyr-pizzaen til Lofthus er uten tvil den som smaker best når Long og Short spiser med øynene.
- Nå ble jeg sulten, sier en spent Long. Følger smaken opp? Yes, bekrefter Short. 

- Det er langt fra klassisk, og jeg kommer ikke til å bestille denne hver gang - men det er ordentlig god pizza. Hvem skulle tro at reinsdyr og granateple var så godt på pizza?
- Minner meg nesten om en bedre raclette, sier Short. 

Ryktet til Lofthus består. 

Lofthus Samvirkelag Kunstnernes Hus

  • Adresse: Wergelandsveien 17
  • Pris: 198 kr
  • Terningkast: 5

Maschmanns Bakeri - Terningkast 5

På en allerede alternativ pizza-kveld klinker Maschmanns opp med «sesongens pizza», som ser så spennende ut at Long og Short tar turen ned for å plukke opp pizzaen selv (Maschmanns tilbyr ikke levering). Denne sesongen er det rømme fra Røros, Västerbottenost, syltet rødløk og løyrom fra Bottenviken som står for fyllet. 

- Jøss, sier Short. Dette var ikke bare godt, dette var veldig godt.

- Enig, sier Long, mens han tar enda en bit. Nå kan jeg ikke huske sist jeg ikke likte løyrom, men jammen gjelder det ikke på pizza også. 

Ikke bare smaker det godt, men hverken rømme eller løyrom ser ut til å skulle forsvinne ut på siden av pizzaen - selv om en liten sykkelvelt hadde funnet sted. Her er alle ingrediensene godt balansert, og bunnen slik den skal. 

- Jeg tar den siste biten jeg, sier Short raskt og rasker til seg det som er igjen. 

Maschmanns Bakeri

  • Adresse: Karenslyst allé 51, Skøyen
  • Pris: 239 kr
  • Terningkast: 5

Det blir nok ikke lenge til neste runde

Long og Short er fornøyde. En rekke positive overraskelser hviler i magen. 

- Det er ikke bare fordi pizza som oftest er godt at det er bra take away, sier Short. Pizza taper en del av varmen på vei fra ovnen, men det funker jo nesten alltid likevel. 

- Nesten, istemmer Long, og tenker tilbake på fadesen fra Villa Paradiso. 

- En ting er i hvert fall sikkert, og det er at klassikerne har fått sterk konkurranse fra de alternative variantene, avslutter Short. 

Maschmanns Bakeri: Sesongens pizza (1 / 5)

Premium
Lunsjguiden