<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
STORT SETT FRITERT: Fly Chicken byr på både kyllingburger, kyllingklubber og kyllingvinger – alt fritert.  Foto: Iván Kverme

Helfritert

Med ni restauranter på under fire år, har Fly Chicken mye å bevise.

Publisert 8. apr. 2022 kl. 21.34
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 653 ord

På få år har konseptet Fly Chicken vokst seg stort i Norge. Det begynte med den aller første restauranten i 2018, og i dag har kjeden restauranter i både Bergen, Trondheim, Sandefjord, Jessheim, Stavanger og Oslo – hvor de har fire filialer.

Fly Chicken serverer hurtigmat, som stort sett går i fritert kylling. Derav navnet.

Long og Short bestemmer seg for å besøke restauranten som ligger på Storo i Oslo, og reiser dit til lunsjtid en fredag. I overetasjen ligger sushikjeden Sumo, og i kjellerlokalene finner de Fly Chicken. Lokalene er nye og moderne med store glassvinduer, lyse gulv og svarte møbler.

Fly Chicken 

 

Fly Chicken byr på god og smaksrik hurtigmat i allrighte, men enkle, lokaler. Det er bedre enn flere andre fastfood-steder, men har litt igjen for å konkurrere med mange av Oslos andre spisesteder.

  • Sted: Vitaminveien 31, 0484 Oslo
  • Tid før maten kom: 4 minutter.
  • Pris lunsjretter: 120 til til 225 kroner.
  • Besøkt: 1. april.
  • Terningkast: 4.

– Dette er definitivt i fast food-kategorien. Det minner litt om en McDonalds, men kanskje litt freshere, sier Long i det de to går inn skyvedørene.

– Det er vel hakket mer up-scale. Rent og fint, men uten de store dekorasjonene. Ikke et sted jeg vil tilbringe resten av livet, men 40 minutter funker, sier Short. 

Frityr og frityr

På Fly Chicken må lunsjkameratene bestille ved kassen innerst i restaurantlokalet. Menyen finner de på store skilt hengende over disken. Fritert kyllingburger, friterte kyllingklubber og friterte kyllingvinger. Og et utvalg sideretter som fries og diverse diper.

– Frityr og frityr, melder Short.

MANGE SPISESTEDER: Siden oppstarten i 2018 har Fly Chicken åpnet ni filialer. Foto: Iván Kverme

De to går for hver sin kyllingburger med ulikt garnityr.

I disken finner de også et utvalg øl og annen drikke, og begge bestiller hver sin alkoholfrie variant.

Mangler den store finessen

Lunsjduoen slår seg ned i en av båsene. Etter få minutter kommer en av de ansatte med to brett med alt de har bestilt.

– Til å være hurtigmat ser det overraskende innbydende ut. Brødet ser luftig ut, og burgerne er pent dandert med alt av tilbehør og saus, sier Long fornøyd.

Long gikk for varianten Fly Classic. En kyllingburger med fritert kylling, brioche, deres klassiske saus, salat, tomater og sylteagurker.

– Kyllingen er veldig saftig, men den kunne gjerne vært enda mer crispy. Brødet er luftig og fint, og sausen gir en god smak, sier Long.

I KASSEN: Hos Fly Chicken må du bestille selv i kassen, og så blir maten servert på bordene. Foto: Iván Kverme

Short på sin side valgte Superfly-burgeren, som inneholdt fritert kylling, brioche, BBQ-saus, bacon, løkringer og salat i en rømmebasert saus.

– Overraskende «ryddig» burger altså, melder Short fra sin sofabenk.

– Ikke noe frityrsøl. Smaken er grei og burgeren enkel å spise. Men ingen store overraskelser hva gjelder smak her. Den kulinariske opplevelsen begrenser seg til å beskrives som «god» og «mettende».

I tillegg gikk begge to for hver sin fries og en bøtte med friterte kyllingklubber.

– Supercrispy fries, med et digg og litt annerledes krydder på, sier Long fra andre siden av bordet.

Raskt, enkelt og billig

Blant de andre på spisestedet er det mest unge folk. Bare et steinkast unna ligger tross alt Handelshøyskolen BI og Fernanda Nissen Skole, men også en haug med kontorbygg befolket av alt fra PST til Egmont.

– Dette er absolutt godt, og prisene er greie. Porsjonene er store, spesielt friesen, så her går du ikke hjem sulten. Samtidig mangler Fly Chicken det lille ekstra på det meste av maten, sier Long.

– Ja, i sin kategori er dette en firer. For ikke å nevne raskt levert, avslutter Short.

PAUSEAKTIVITET: Hos Fly Chicken på Storo kan du spille videospill mens du venter på maten. Foto: Iván Kverme

– Jeg reiser gjerne hit igjen, om jeg vil ha mat innenfor hurtigmat-segmentet, men jeg hadde nok ikke reist hit i stedet for en annen restaurant, legger Long til.

– Eventuelt som mat før eller etter kinobesøk, sier Short og hinter til Odeon i nabobygget.