<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
FERDIG SERVERT: Vinskapet har en egen serveringsseksjon hvor du kan dekantere vinen og fortsatt ha vinen og glassene stående i rett temperatur. Foto: ASKO

Vinskapet som vokter samlingen din

ASKOs nye premium vinskap er koblet på Vivino og gir deg full oversikt over hva du har i samlingen. Vi digger det. 

Publisert 16. des. 2021 kl. 18.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 433 ord

Vi bor kanskje i ølland, men det er ingen tvil om at nordmenn har kastet seg hodestups inn i vinens verden. Polet opplever stor interesse rundt spesialslippene, vi drikker dyrere og vi drikker bedre. Nordmenns lagringskapasitet har imidlertid frem til nå vært av det varierende slaget, og det seneste året har vinskap, vinrom og fullskala vinkjellere poppet opp i leiligheter, hus og hytter over hele landet.

Derfor kommer det kanskje ikke som et sjokk at hvitevareleverandørene vil servere det sterkt voksende markedet, som i mange år har vært preget av enklere skap.

Skal du oppbevare vin riktig, må du unngå sollys, ta hensyn til luftfuktighet, temperatur og vibrasjon. Og du vil gjerne ha alt på ett sted.

Premium hvitevareleverandøren ASKO (ikke logistikkselskapet) er blant de seneste til entre kategorien, men selskapet gjør det til gjengjeld med et smell.

Merkets nye kombinerte serverings– og vinlagringsskapet inneholder i praksis alt du trenger av funksjoner for selv de dyrere vinene.

Skapet har en oppbevaringskapasitet på 190 flasker med tre individuelt kontrollerbare temperatursoner. Kullfiltrert luft, UV-filter i glasset, justert luftfuktighet og høykvalitets kompressor som i all hovedsak skal være vibrasjonsfritt.

VINENS VOKTER: ASKO nye vinskap har tre separate soner, er integrert med Vivino og har innbygget kamera som registrerer dersom noen lusker i skapet ditt. Foto: ASKO

Det svenske selskapet, som opprinnelig begynte å lage vaskemaskiner i 1950, har valgt å lage et skap som er designet for å være nærme kjøkkenet. For det første er skapets tre soner forseglet og adskilt, slik at du kan ha hvitvin, rødvin og musserende i samme skap lett tilgjengelig.

Men skapet har også en fiffig serveringsdel i midten, med egen dekanter og stativ til vinglass. For mange går det ofte noe tid fra lagertemperatur til ideell serveringstemperatur, og med serveringsseksjonen i lekkert skandinavisk treverk betyr det at du kan dekantere vinen mens den kjøles på idealtemperaturen. Slett ikke dumt.

Det andre området hvor skapet utmerker seg er de digitale funksjonene. Skapet har en innebygget programvare som lar deg registrerer vinen når den plasseres i skapet slik at du har full oversikt over hvilke viner som ligger hvor til enhver tid.
Selskapet har også inngått et samarbeid med Vivino, som lar deg scanne vinen med skapets innebygde kamera. (Og registrerer om klåfingrede ungdommer er innom og henter noe ut.)

Selvsagt er det også en app. Fra denne kan du til enhver tid overvåke temperaturen i sonene, luftfuktigheten og gjøre eventuelle justeringer via mobilen. Eller få tilgang til en digital sommeliertjeneste.

Og ikke minst - ser pent ut gjør det og.

  • Pris: 66.600 kroner.