avatar
Journalist

Erik Valebrokk

Mine siste artikler
Her finner du Spanias beste vin
Noen av Spanias – og verdens – absolutte toppviner produseres i Ribera del Duero, et distrikt i det spanske høylandet som byr på tilbud langt utover det. Bli med et sted det er godt å være til.
Prøv denne cocktailen i vinterferien
Hvorfor ikke lage en cocktail som smaker riskrem, spurte Chris Grøtvedt fra Boho House seg selv. Her presenterer han årets kuleste vinterdrink i to versjoner.
Stjernedryss for ufaglært kokketalent
Møt Nicolai Nørregaard, mannen bak de to Michelin-restaurantene Kadeau Bornholm og Kadeau København. Mer enn 50 forskjellige bevaringsteknikker har også ført til en grønn Michelin-stjerne.
Tolv gode tips til København-turen
Kongens by kan være så mangt. Her er forslag til et dusin gode steder å spise, drikke, sove og oppleve.
Denne drinken er perfekt til nyttårsaften
Anne Maurseth fra nyåpnede Bar Sparta i Oslo sentrum er sikker i sin sak; en Vesper Martini pimpet opp med Oscietra-kaviar er en sikker vinner til nyttårsfesten.
Heidi Bjerkan serverer årets nyttårsmeny
Det vakte stor oppsikt da Heidi Bjerkan la ned Michelin-restauranten Credo i Trondheim og varslet flytting til Nasjonalbiblioteket i Oslo. I 2025 åpner “nye” Credo, men før den tid presenterer hun en velsmakende nyttårsmeny for Kapitals lesere.
Disse julegavene kan du skaffe i siste liten
Sent ute med julegavene (igjen), men lite lyst til å stresse? Da er dette den rette guiden for deg. 
Dette er den velkjente cocktailbarens nye meny
Himkoks høstmeny kobler cocktails med musikk – og samtidig lanseres en helt spesiell akevitt.
Rypejakt i høst? Sjekk kokkens oppskrift
Jaktsesongen er her, og hva skal du så gjøre med rypa du har skutt? Kokk Jørgen Ravneberg fra Kolonihagen presenterer en fristende viltmeny for den glade jeger – og alle andre som elsker ordentlig mat.
Klokker og annen luksus i Genève
Tettere konsentrasjon av fjonge hoteller og eksklusive forretninger enn i Genève skal det godt gjøres å finne på det europeiske fastlandet.