<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Undersøkelse viser urovekkende trend

Nordens største forsikringsselskap oppfordrer reisende til å sjekke forsikringen sin.

Publisert 27. des. 2022 kl. 09.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
REISEFEBER: En fersk rapport viser at hele 15 prosent av reisende nordmenn ikke har reiseforsikring. Ving

I en fersk rapport fra forsikringsselskapet IF fremgår det at om lag 215 000 nordmenn tilbringer juleferien utenlands. samtidig viser rapporten at hele 15 prosent av de spurte i den landsrepresentative undersøkelsen at de ikke har reiseforsikring.   

– Etter noen år med pandemi er det fantastisk å se at mange nå opplever verden igjen. Men å gjøre dette uten å ha en god reiseforsikring i ryggen er som å spille lotto, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Handeland påpeker videre at vi befinner oss i em tid med høy inflasjon, dyr strøm og stigende renter. Det kan derfor være naturlig å forsøke å gjøre innsparinger på eksempelvis reiseforsikring. Det hevdes samtidig at i nettopp slike tider er forsikringen ekstra god å ha. 

Sykdom og tyverier på topp

Av rapporten fremgår det at sykdom dominerer skadestatistikken. 

– Det er veldig mange som enten er for syke til å reise, og som derfor ønsker avbestillingskostnader dekket, eller som blir syke på en reise de er på og derfor trenger behandling, og kanskje utvidet hotellopphold og ny hjemreise. I tillegg til uforutsett alvorlig sykdom er det veldig mye covid-19 og influensa som herjer nå, sier Handeland.

Det skrives videre at i tillegg til sykdom er det en økende trend når det gjelder tyverier.