<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian tordnet etter Widerøe-nei: – De ønsker å påvirke beslutningen

Fredag tordnet det fra Norwegian da de ga sitt tilsvar til Konkurransetilsynets foreløpige nei til Norwegians oppkjøp av Widerøe. Journalist Olav Gram Degnes ga i fredagens Børsmorgen sin analyse av situasjonen.  

Publisert 8. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord

Norwegian har fredag sendt tilsvaret sitt til Konkurranstilsynet etter de fikk Widerøe-nei, etter de i sommer annonserte planene om oppkjøp. I tilsvare viser Norwegian at de er alt annet en enig i beslutningen. 

«Det viktigste for oss har vært å få frem at et oppkjøp, i motsetning til hva Konkurransetilsynet legger til grunn, vil være positivt for konkurransen i det norske innenriksmarkedet», sa Norwegian-sjef Geir Karlsen i etterkant av beslutningen.

På fredag kommer Geir Karlsen til Økonominyhetene. De vises på Finansavisens forsider fra klokken 13.30.

Finansavisen-journalist Olav Gram Degnes sier i fredagens Børsmorgen at han har forståelse for at Karlsen og Norwegian reagerer.

– For dem er det et strategisk valg å gå ut å være uenige nå. De ønsker å påvirke så langt det lar seg gjøre, for de har veldig lyst til å kjøpe Widerøe, sier Degnes.

– Norwegian påstår av tilsynet ikke har behandlet saken godt nok.

– Det store spørsmålet er hva Widerøe gjør dersom de ikke kjøpes opp. Eierne er ikke helt blakke, sier Degnes.

Se hele intervjuet i videoen over.