<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Die Welt: – Trump har rett om Nato

Det var ikke Donald Trump som fant på Natos toprosentmål – det var Nato-landene selv. Det skriver Die Welt.

Publisert 12. feb.
Oppdatert 12. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
– UDIPLOMATISK: Donald Trump har minnet USAs partnere om toprosentmålet i Nato, skriver Die Welt. Foto: Bloomberg

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Donald Trump sier mange provoserende ting for å kapre overskrifter og provosere motstanderne. Men kommentaren om at han ville invitere Vladimir Putin til å invadere en Nato-alliert er én grunn til at mange amerikanere ikke vil stemme på ham.

Financial Times

I Tyrkia har sentralbanksjefen trukket seg etter kun å ha sittet siden juni. At ikke det har gitt kollaps i tiltroen til tyrkisk økonomi, skyldes finansminister Mehmet Simsek. Han er utdannet i USA, har jobbet i Merrill Lynch og forstår at landet trenger utenlandske investorer.

Die Welt

Donald Trump har minnet USAs partnere om toprosentmålet i Nato. Dette skjedde på typisk Trump-vis: Brutalt og udiplomatisk, på et valgkampmøte i Sør-Carolina. Men i sak har Trump rett. Det var ikke Trump som fant på målet – det var Nato-landene selv.

Dagens Industri

Det er ingen grunn til at den svenske staten skal sitte med eierandeler i selskaper som LKAB, Telia, Sveaskog, Bilprovningen og Apoteket. Disse selskapene utøver en usynlig makt over økonomien og samfunnet. Staten bør på en alvorlig slankekur, og den kan starte med LKAB.