<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Systembolaget bør vurderes på ny

Kanskje har storskala systembutikker bidratt til at svenskene er verdens mest kartongvindrikkende folk? Det spør Dagens Industri.

Publisert 19. juli
Oppdatert 19. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
FOLKEVANDRING: Nordmenn handler polvarer på Systembolaget i Strømstad i Sverige. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Donald Trump forlater Republikanernes landsmøte i Milwaukee med en ledelse på meningsmålingene. Kompetansen som ble vist på dette landsmøtet står i kontrast til uroen blant Demokratene mens de forsøker å få Joe Biden ut av valget. Men Demokratene kan komme sterkt tilbake med en ny kandidat.

Financial Times

Mange av dagens utfordringer kan ikke løses av privat sektor alene. Det innbefatter klimaendringene og økende trusler mot nasjonal sikkerhet. Storbritannias nye regjering ønsker at staten skal spille en mer aktiv rolle. Men det avgjørende er å finne den rette balansen mellom markedet og strategisk engasjement.

Die Welt

Statsminister Benjamin Netanyahu har siden 7. oktober sagt at anerkjennelse av en palestinsk stat vil være belønning av terrorisme. Nå er dette standpunktet også blitt offisiell politikk etter et vedtak i den israelske nasjonalforsamlingen, men det vil være en feil å utelukke tostatsløsningen helt.

Dagens Industri

Tiden er inne for å vurdere om Systembolaget har den tilbakeholdende effekten på alkoholforbruket det hevdes. Kanskje har storskala systembutikker bidratt til at svenskene er verdens mest kartongvindrikkende folk?