<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gassrederi med flerårig kontrakt

Cool Company har signert en mangeårig fraktkontrakt for ett av sine LNG-skip. – En attraktiv periodekontrakt, sier rederisjefen.

Publisert 17. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
MANGEÅRIG KONTRAKT: Oslo Børs-noterte Cool Company har signert en periodekontrakt med det som omtales som et stort energiselskap. Her er det 2013-bygde gasskipet «Golar Seal», som i februar ble solgt for 184,3 millioner dollar til norske Höegh LNG. Foto: Shutterstock

Til tross for at ratene rederne som frakter flytende naturgass (LNG) oppnår i spotmarkedet har stupt, holder betalingsvilligheten seg oppe for lengre periodekontrakter.

LNG-rederiet Cool Company opplyser onsdag at det har inngått en mangeårig fraktkontrakt for ett av sine gasskip med såkalt TFDE-maskineri.

Kontrakt er ventet å begynne tidlig neste år, etter at det gjeldende skipet er blitt tilbakelevert etter å ha fullført den nåværende charterkontrakten. Kunden oppgis å være et stort energiselskap, og vil bidra til ordreboken gjennom 2027.

– Vi er svært tilfredse med å ha sikret denne attraktive timecharterkontrakten, hvilket sikret en rate som reflekterer den stadige styrken i LNG-fraktmarkedet, sier adm. direktør Richard Tyrrell.

Den ettårige timecharter-raten for LNG-skip med TFDE-maskineri oppgis nå til vel 130.000 dollar pr. dag, ifølge en liste fra meglerhuset Fearnley Securities.

Det sammenlignes med en snittrate på rett under 146.000 dollar dagen hittil i år. En mangeårig fraktkontrakt oppnår følgelig en lavere rate, men det illustrerer likevel en fortsatt styrke og appetitt for å sikre seg gass i en tid man ikke kan få nok av det.