<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper to nye skip for 1,3 milliarder

Avance Gas kjøper to nye skip for milliardsum, og lover at det ikke skal gå utover utbytteevnen.

Publisert 21. aug. 2023
Oppdatert 21. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
NYE KJØP: Skipsreder John Fredriksen er desidert største eier i Avance Gas med 76,7 prosent av aksjekapitalen. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

John Fredriksen-eide Avance Gas har utøvd en opsjon for to nybygg for frakt av flytende petroleumsgass (LPG) og ammoniakk (MGC). Skipene vil ha en lastekapasitet på 40.000 kubikkmeter og er planlagt levert i løpet av andre og fjerde kvartal i 2026. 

Skipene er søsterskip til de to MGC-ene som ble kontrahert i juni, opplyser gassrederiet.

– Med disse skipene har vi nå kontrahert totalt fire nye MGC-er, noe som utvider vårt produktspekter i Avance Gas samtidig som vi fornyer flåten, kommenterer adm. direktør Øystein Kalleklev.

Prisen er rundt 61,5 millioner dollar pr. skip, totalt 123 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av 1,3 milliarder kroner.

Skipene kan kjøre både på LPG og «compliant fuel oil». I tillegg til å kunne transportere tradisjonelle LPG-laster, kan skipene også frakte ammoniakk.

«Den maritime ammoniakkhandelen forventes å vokse betydelig de kommende årene på grunn av de mange blå og grønne ammoniakkprosjektene som stimuleres gjennom ulike skattefradrag og karbonskatter», skriver Avance Gas.

– Med en betydelig kontantbalanse i Avance Gas på 220 millioner dollar ved utgangen av første kvartal, det nylige salget av Iris Glory for 60 millioner dollar og den sterke fraktmarkedssituasjonen, har vi kapasitet til fullfinansiere disse skipene uten at det påvirker vår evne til å fortsette å betale utbytter, lover Kalleklev.