<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

100 prosent uttelling for Awilco LNG

Både inntekter og overskudd gikk i været for Awilco LNG i andre kvartal.

Publisert 23. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
LOVER UTBYTTE: – De faste kontraktene gjøre det mulig for selskapet å fortsette å returnere verdier til aksjonæren også i tredje kvartal, sier Jon Skule Storheill. Foto: Iván Kverme

Det meste går nå på skinner for Awilco LNG. Etter et tungt tredje kvartal i fjor har rederiet lagt tre svært gode kvartaler bak seg. I fjerde kvartal i fjor lå flåteutnyttelsen på 93 prosent, mens selskapet to skip, «WilForce» og «WilPride», har hatt en utnyttelsesgrad på 100 prosent både i første og andre kvartal i år.

Resultatet etter skatt i andre kvartal endte på 11,0 millioner dollar, sammenlignet med 9 millioner dollar i første kvartal og et nullresultatet i andre kvartal i fjor.

Awilco LNG

(Mill. USD)2. kv./232. kv./22
Driftsinntekter22,112,3
Driftsresultat15,33,4
Resultat før skatt11,00,0
Resultat etter skatt11,00,0

Nedtur i 3. kvartal?

Det skal imidlertid mye til at Awilco LNG klarer å levere like sterke resultater i tredje kvartal. Både «WilForce» og «WilPride» må belage seg på betydelige off-hire-perioder.

– Selv om begge fartøyene skal gjennom en planlagt oppgradering, som innebærer betydelige off-hire-perioder i tredje kvartal, vil de faste kontraktene gjøre det mulig for selskapet å fortsette å returnere verdier til aksjonærene også i denne perioden, sier adm. direktør Jon Skule Storheill.