<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knalltall fra Frontline

Frontline leverer knallsterke resultater i andre kvartal i den sesongmessig svakeste delen av året.  Rederiet nådde nesten opp til fantomresultatet fra fjerde kvartal i fjor.

Publisert 24. aug. 2023
Oppdatert 24. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Lars Barstad i Frontline. Foto: Ivan Kverme

 

Det går fortsatt så det suser i tankmarkedet og i andre kvartal satt Frontline igjen med et overskudd på bunnlinjen på meget solide 230,7 millioner dollar. Et historisk meget sterkt kvartalsresultat og det beste andrekvartalsresultatet siden 2008, men likevel litt  svakere enn i 4. kvartal i fjor da rederiet satt igjen med overskudd på bunnlinjen på 240,2 millioner dollar.

— Produksjonskutt fra Opec er sjelden gode nyheter for tank, men ettersom etterspørselen etter olje har vært solid, har spesielt land i Asia måttet hente olje fra Atlanterhavet, noe som gir lengre reiser, sier adm. direktør Lars Barstad i Frontline Management.

Andre kvartalsresultatet ble også dratt i været av overraskende rally i VLCC-segmentet tidlig i sommer.

— Vi hadde også et kortvarig rally i ratene i juni for VLCC. Årsaken var kun et knippe forsinkede skip på grunn av vær, noe som er beskrivende for den stramme balansen i tilbud og etterspørsel. Andre kvartal tydeliggjør Frontlines effektive organisasjon, med kort vei fra inntekter til bunnlinje og dividende,  sier Barstad.

Tankrally til høsten?

De største tankskipene i flåten, VLCC-ene, seilte inn et daglig snitt på 64.000 dollar pr. dag i den andre tremånedersperioden i år. Suezmax-ene oppnådde en gjennomsnittlig dagrate på 61.700 dollar pr. dag, mens aframax-ene - LR2-flåten, som også frakter raffinerte oljeprodukter, seilte inn 52.900 dollar dagen.

Alt som kan krype og gå av analytikere har store forhåpninger om at tankratene vil ta seg kraftig opp utover høsten og vinteren. Nøkkelen blir Kina der det ventes at etterspørselen etter olje vil fortsette å skyte i været etter pandemien. Alle andre regioner er også i rute for vekst, og oljelagertallene er allerede på vei ned.

Frontline

(Mill. dollar)2.kv./232.kv./22
Driftsinntekter522,2300,7
Driftsresultat253,067,1
Resultat før skatt230,851,3
Resultat etter skatt230,751,3